Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Foto: Christer Holte.

En weekend i jubilæets tegn

Hjemmeværnets 70-års jubilæum har stået i centrum for arrangementer hen over weekenden, og jubilæet har fået stor medieopmærksomhed. I dag lægger Hjemmeværnsledelsen kranse i Mindelunden og på Kastellet i København i anledning af fødselsdagen.

01-04-2019


Af Charlotte Baun Senholt


Det har været et par forrygende dage i jubilæets tegn med flere arrangementer, og Hjemmeværnets runde fødselsdag har fået stor opmærksomhed også i medierne.

Fredag den 29. marts åbnede kommitteret Søren Espersen en særudstilling på Hjemmeværnsmuseet i Frøslevlejren. Udstillingen fortæller om Hjemmeværnet, lige fra de første dage i hjemmeværnsforeningerne indtil nutiden, hvor hjemmeværnssoldater blandt meget andet forretter tjeneste i verdens brændpunkter.

I en tale ved åbningen lagde Søren Espersen blandt andet vægt på den folkelige opbakning til Hjemmeværnet, samt at alle politiske partier uden undtagelse ser Hjemmeværnet som en del af det seneste forsvarsforlig.
 
Læs mere om særudstillingen her

I dag, på Hjemmeværnets officielle fødselsdag, har kommittert Søren Espersen sammen med chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, lagt kranse i Mindelunden og ved monumentet på Kastellet.    

På HJV.DK kan du også læse en fyldig reportage fra søndagens store fejring af jubilæet i Nymindegab: Læs hele reportagen
 

Medierne: HJV har en vigtig rolle

Også medierne har vist stor interesse for Hjemmeværnet. Flere hæfter sig blandt andet ved Hjemmeværnets vigtige rolle i vores samfund. 

Under overskriften: ”Tillykke til et overset værn” skriver redaktionschef Thomas Nielsen-Grøn fra Århus Stiftstidende i avisens i leder: 

”HVIS VI SMIDER alle de dårlige og platte vittigheder væk, så spiller Hjemmeværnet faktisk en vigtig rolle i vores samfund. Man kan bare spørge Politiet og Forsvaret, om de ville være foruden Hjemmeværnet, der på mange områder hjælper til. Man kan spørge kommunerne, Beredskabsstyrelsen og de mange arrangementsskabende foreninger, om de helst vil være uden Hjemmeværnet. Det er der formentlig ikke mange, der vil. ”

Læs hele Lederen her

Avisen.dk fremhæver især Hjemmeværnets militære rolle i artiklen: ”Hjemmeværnet skruer op for sit militære image”.

Læs artiklen
  
Og Kristeligt Dagblad fremhæver i en reportage, at der i dag står respekt om Hjemmeværnet.
 
”Det frivillige beredskab oplever en voksende opbakning, og i dag fylder organisationen, der udsprang af modstandsbevægelsen, 70 år,” skriver Kristeligt Dagblad.

Læs reportagen 
 
I et debatindlæg ”Mange grunde til at sige ja” hylder folketingsmedlem og tidligere kommitteret Bjarne Lausten (S) også Hjemmeværnet.

”Hvis vi ikke havde HJV, var vi nødt til at opfinde det. HJV kan i dag regne med sine henved 14.000 aktive frivillige og omkring 30.000 reserver med en rygrad af ansatte og egne institutioner som fx Hjemmeværnsskolen. Sidste år støttede HJV Forsvaret, politiet og andre myndighed med hele 334.708 indsatstimer.”

Læs hele debatindlægget, der er bragt i Nordjyske Stiftstidende, Aalborg

Hvis man ønsker at få yderligere oplysninger om mediernes omtale af Hjemmeværnets jubilæum, så kan man kontakte Hjemmeværnskommandoens pressevagt på mail:

hjk-ktp-presse@mil.dk


    

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224