Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Fik du læst: International indsats belønnet med medalje

Hen over sommeren bringer vi nogle af de historier, som har fået mest opmærksomhed på vores site, hjv.dk. I dag handler det om en gruppe af reserveofficerer samt en enkelt frivillig soldat, der i foråret blev hædret for deres tjeneste i udlandet.

22-07-2022

Af Charlotte Baun Senholt

Det var ni glade og stolte medaljemodtagere, der 1. april på Hjemmeværnets fødselsdag blev anerkendt for deres væsentlige bidrag til Hjemmeværnets internationale engagement i så forskellige lande som Georgien, Irak, Mali og Kenya. 

Hjemmeværnskommandoen har indstillet i alt 30 reserveofficerer og frivillige soldater til Forsvarets Medalje for International Tjeneste i bronze, som gives som en påskønnelse for deres indsats. 

Medaljemodtagerne har blandt andet været udsendt som rådgivere og instruktører i perioden fra 2015-2020​​​​​​ på internationale missioner, som Hjemmeværnet har støttet. Nogle har været udsendt flere gange. 

”Helt grundlægende oplever vi, at man for alvor har fået øjnene op for den enorme ressource, som personel af reserven og Hjemmeværnets frivillige udgør. De besidder en unik blanding af militære og civile kompetencer, som i stigende grad bliver efterspurgt i takt med, at konflikter og krige har ændret karakter,” siger oberstløjtnant Paul Gordon Nielsen, der er chef for Hjemmeværnskommandoens Operationsafdeling og har ansvaret for udsendelsen af reservepersonel til stabiliseringsindsatser i en række lande. 

Bidrag gør en forskel
 
Paul Gordon Nielsen stod for overrækkelsen af medaljerne til ni af modtagerne – syv reserveofficerer, en frivillig hjemmeværnssoldat og en hjemsendt officer - ved et lille arrangement på Kastellet i København. De øvrige indstillede har fået deres medajle på anden vis. 
Paul Gordon Nielsen understreger, at medaljemodtagernes bidrag har været med til at gøre en forskel i forhold til at opnå stabilitet i de respektive lande. Også selv om tingene ikke altid går så hurtigt, som man kunne ønske sig. 

”Der er - og vil fortsat - være behov for at gøre en indsats både herhjemme og rundt omkring i verden i lande, som har behov for en hjælpende hånd fra folk, som både kan og vil,” siger Paul Gordon Nielsen.

FAKTA

Hjemmeværnet har siden 2006 bidraget med både enheder og enkeltpersoner til en lang række internationale opgaver – både til internationale operationer og i stadigt stigende grad også til den danske stabiliseringsindsats.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring