Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Her hjælper hjemmeværnssoldater politiet med at afspærre en bro i Frederikssund, da vandsstanden blev kraftigt forhøjet under stormen. Foto: Kenneth Jensen

Fik du læst: Januarstormen Malik kræver HJV-indsættelser landet over

Hen over sommeren bringer vi nogle af de historier, som har fået mest opmærksomhed på vores site, hjv.dk. I dag handler det om stormen Malik, der for snart seks måneder siden rasede henover det ganske land.  

11-07-2022


Allerede inden Malik var i nærheden af Danmark, kunne man med stigende bekymring læse i forskellige medier, som fx her i Jyllandsposten, at DMI forventede, at den ville nå orkanstyrke.

Malik gik i land langs den jyske vestkyst lørdag d. 29. januar om eftermiddagen. Og det var særligt på den nordvestlige side af Jylland og Sjælland og omkring Fyn, at den voldsomme blæst skabte udfordringer med væltede træer og stigende vandstande til følge.

Hjemmeværnet blev her hurtigt indsat af politiet for at rydde veje for væltede træer og vildfarne genstande, bevogte stilladser, som politiet frygtede ville styrte sammen, og endelig imødegå risikoen for oversvømmelser.


Politiet bad mange steder i landet Hjemmeværnet om at holde vejene åbne. Fotoet er fra Hærhjemmeværnsdistrikt Midt- og Vestjylland.

At den stride storm ikke var helt ufarlig, kunne man dagen efter læse i politiets døgnrapporter.

En ældre kvinde blev dræbt på Fyn i en ulykke relateret til stormen, og en lille håndfuld nordsjællandske borgere måtte en tur på skadestuen efter at være blevet ramt af løse genstande, ligesom to bilister ramte nogle væltede træer i Nordsjælland.

Mandag eftermiddag d. 31. januar begyndte stormen at lægge sig, og DMI kunne omsider melde, at vandet nu var ved at trække sig tilbage.

Ifølge Ritzau blev der i alt anmeldt 2250 sager til forsikringsselskaberne om stormskader forårsaget i hele landet.




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring