Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flere tusinde soldater på øvelse i Oksbøl

Fredag sluttede Brave Lion, den største hærøvelse i 15 år. For første gang fik 1. Brigade trænet alle sine enheder i samme øvelse – med stor støtte fra hjemmeværnssoldater fra både det østlige og vestlige Danmark.

07-10-2019

​​

Af Christine Dahl

 
Øvelsesterrænet i Oksbøl dannede i sidste uge rammen om hektisk aktivitet og kamphandlinger. Fjenden – blandt andet i form af hjemmeværnssoldater - gik i land ved vestkysten og kæmpede sig ind i Jylland, inden soldaterne fra 1. Brigade fik dem nedkæmpet og generobret den jyske vestkyst.

 

 
Det var første gang, at brigaden har haft mulighed for at træne sammen i stor skala og få afprøvet samarbejdet mellem Hærens mange enheder, der er underlagt brigaden. 
​​
"Det var en feltøvelse, hvor 1. Brigade uddanner sig med alle sine enheder. Det får vi rigtigt meget ud af," fortæller brigadegeneral og chef for 1. Brigade, Henrik Lyhne. 

 
Også Hjemmeværnet har kunnet hente brugbar erfaring fra øvelsen. 

”Hele ugen har soldaterne støttet Hærens enheder som en del af opklaring og ikke mindst ageret fjender. Hjemmeværnssoldaterne er blevet rost for deres professionelle indsats af chefen for 1. Brigade, brigadegeneral Henrik Lyhne, og det er et samarbejde, som Hæren gerne ser fortsætte i fremtiden.
 
Samtidig har det været en unik mulighed for at træne soldaternes egne færdigheder”, kan man læse på
Landsdelsregions Vests Facebookside. 

 
 
Ved det seneste forsvarsforlig blev det besluttet, at Forsvaret skal opbygge en brigade på 4000 soldater, der skal styrke Hærens kampkraft og styrke evnen til at operere i NATO-sammenhæng.
Øvelse Brave Lion sluttede fredag den 4. oktober. ​

​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224