Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Paraden markerede afslutningen på Hjemmeværnets 15 måneder lange støtte til kontaktopsporingen af COVID-19-smittede. 

Flot parade afslutter enestående indsats

Hjemmeværnets 15 måneder lange bidrag til kontaktopsporingsindsats blev i går markeret med en stor parade i Jonstruplejren i Ballerup.

27-08-2021

​​

Tekst og foto: Jacob Kongsmar

I går blev der sat punktum for Hjemmeværnets væsentlige bidrag til Styrelsen for Patientsikkerheds kontaktopsporing af COVID-19-smittede.

Hjemmeværnets støtte til kontaktopsporingen har stået på siden maj 2020 og frem til i går. Den veludførte – og nu afsluttede opgave blev markeret med en flot parade, som også repræsentanter for politiet overværede.

Se flere billeder fra paraden på Landsdelsregion Øst Facebook

Omkring 150 frivillige soldater har indgået i kontaktopsporingsenheden, og chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff, er meget tilfreds med den indsats, som soldaterne har ydet. Den har været med til at gøre danskerne trygge under coronapandemien, understreger obersten.  Fem af soldaterne fik i øvrigt et ekstra skulderklap, idet de modtog oberstens Commanders Coin.     

”Indsatsen står som et enestående eksempel på, at Hjemmeværnets uddannelse, organisation og ledelseskompetencer har favnet uvante opgaver i koordination med samfundets beredskab på meget tilfredsstillende vis,” siger Peer Sander Rouff.

 

Chefen for Landsdelsregion Øst, oberst Peer Sander Rouff.

Stort engagement
Selv om hverdagen i Covid-19-afdelingen har været udfordret med skiftende sundhedsfaglige og politiske dagsordener, har alle i kompagniet løst opgaven med stort engagement, fortæller chef for COVID-19-afdelingen, oberstløjtnant Susanne Bechfeldt.

”Der er rigtig mange myndigheder involveret i opgaven, og ikke alle arbejder på samme måde som folk fra Forsvaret,” forklarer Susanne Bechfeldt.

Hun er ikke i tvivl om, at Hjemmeværnets DNA er den helt store årsag til, at opgaven er lykkedes så godt.

”Der var ingen, der vidste, hvordan opgaven skulle løses, så det var bare at tage fat og lære hen ad vejen. Via intenst og godt kammeratskab, som er kendetegnende for soldater fra Hjemmeværnet, er det lykkedes at få løst alle opgaverne til borgernes store tilfredshed,” understreger Susanne Bechfeldt.

Selv om Hjemmeværnets bidrag til kontaktopsporingen nu er stoppet, så fortsætter cirka 75 frivillige soldater med at støtte og bemande myndighedernes fælles coronahotline, så længe der er behov for det.

 

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring