Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det er Flyverhjemmeværnets kernekompetence, bevogtning, der er i fokus, når øvelsen Cimbrer afholdes i weekenden.

Flyverhjemmeværnet afholder øvelse Cimbrer

I den kommende weekend den 25.-27. september afholder Flyverhjemmeværnet øvelse Cimbrer, hvor Eskadrillerne trænes i aktivering, indsættelse og opgaveløsning på Flyvestation Aalborg.

24-09-2020


Af Elise Christensen og Tonny Bender

I den kommende weekend den 25.-27. september afholder Flyverhjemmeværnet øvelse Cimbrer, hvor Eskadrillerne trænes i aktivering, indsættelse og opgaveløsning på Flyvestation Aalborg.

"Øvelsen giver en enestående mulighed for førerne på alle niveauer til at demonstrere deres evne til netop føring under øvelsens forskellige faser, hvor en spændende og udfordrende drejebog gør, at alle deltagere løbende aktiveres," siger chefen for Flyverhjemmeværnet, oberst Kern Oddershede.

Følger COVID-19 restriktioner

Flyverhjemmeværnets operationssektion har tilrettelagt øvelsen på en måde, så den nøje følger de seneste COVID-19 restriktioner fra myndighederne. Her er ikke mindst en fysisk adskillelse og opdeling i mindre grupper, afstands- og hygiejnekrav er indarbejdet i hvert eneste moment af øvelsen.

"Det er tvingende nødvendigt, at vi alle uanset rolle efterlever de udsendte COVID-19 retningslinjer og de anvisninger, som gives under forløbet fra øvelsesledelsen," siger oberst Kern Oddershede.

Den enkelte soldat i aktion

Flyverhjemmeværnets netop færdiggjorte plankompleks er i fokus for aktiviteterne, og der er gjort en stor indsats for at udbrede kendskabet til plankomplekset helt ud til den enkelte eskadrille. Cimbrer er første større øvelse, hvor det nye kompleks skal trænes i praksis.

Plankomplekset er en detaljeret beskrivelse af, hvordan Flyverhjemmeværnets stab og eskadriller skal løse opgaver for Forsvaret og det civile samfund. Bevogtning af Flyvevåbnets tre operative flyvestationer, Flyvestation Aalborg, Karup og Skrydstrup og andre af Flyvevåbnets udpegede objekter, som f.eks. radarhoveder, er Flyverhjemmeværnets primære bevogtningsopgaver.

"Jeg glæder mig til at følge øvelsen lige fra at soldaterne mødes på Flyvestation Aalborg ved Flyverhjemmeværnets Wing Element, og til at de sættes ind på flyvestationen i delingsramme på udpegede konkrete objekter/ansvarsområder. Det bliver rigtig spændende at opleve den enkelte soldat i aktion," siger Kern Oddershede
 

Ved spørgsmål vedrørende Øvelse Cimbrer kan du kontakte Hjemmeværnets pressevagt på +45 2484 2504



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring