Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnet bevogter motorskadet F-16 fly

Flyet var tvunget til at sikkerhedslande i Københavns Lufthavn, og der gik to dage, inden det var klar til at lette igen.

26-06-2020

​​​​​​​

Af Poul Monggaard, Flyverhjemmeværnet

Det var en skarp opgave, som eskadrillerne 227 og 228 kom på, da et F-16 fly sikkerhedslandede tirsdag den 24. juni.

Flyet havde fået motorproblemer, og da det landede i Københavns Luthavn, fik de to eskadriller til opgave at bevogte flyet, som blev placeret i en midlertidig militær zone.

Premierløjtnant Per Damm, der er  næstkommanderende i HVE227, oplyser, at lufthavns-eskadrillerne oprettede kommandostation i et køretøj, de havde lånt af AirPort Guard og oprettede adgangskontrol ved nærmeste adgangsvej.

Fire bevogtningsassistenter deltes om opgaven
Der blev iværksat patruljering omkring flyet, hvor fire hjemmeværnssoldater løste opgaven, indtil de onsdag morgen blev afløst af Forsvarets egne teknikere.

Torsdag over middag var F-16-flyet igen klar til take-off. Der var rosende ord til Hjemmeværnets soldater, som på fortrinlig måde havde sørget for bevogtning af det 15 meter lange fly.

Det militære fly var et uvant syn i Københavns lufthavn, men tilstedeværelsen af lufthavnens eskadriller gjorde, at både Flyvevåben, lufthavn og Flyverhjemmeværnet kunne vise et samspil, som var et godt eksempel på professionel opgaveløsning.​


 


 


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring