Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Folkefest på hjul blev en kæmpe succes

Omkring 1.000 hjemmeværnssoldater fra hele landet leverede en kæmpe indsats under Tour de France i Danmark, som satte et flot punktum i går i Sønderjylland.

04-07-2022
​​​

Af Charlotte Baun Senholt
Foto: Søren Hytting, Kenneth Ophus og HJV Foto
'
Tour de France 2022 i Danmark blev en sand tour-farvet folkefest med tusindvis af top begejstrede, hujende og heppende tilskuere langs de tre etaper– to af dem i flot dansk sommervejr som baggrundskulisse. Den massive opbakning fra danskernes side har da også gjort et kæmpe indtryk både blandt de 176 ryttere – og herunder ikke mindst hos vores 10 danske cykelhelte på hjul - blandt ​​​​de udenlandske medier og hos arrangørerne, som har været overvældet og imponereret over den smilende danske Tour-begejstring.    

Omkring 1.000 hjemmeværnssoldater fra alle dele af Danmark har været med til at sikre gennemførelsen af verdens største cykelløb på dansk jord fra start til slut – det gælder både på landjorden, til søs og i luften med Hjemmeværnets to fly. Mange har desuden været i aktion også før tour-starten 1. juli i Købehavn.



To smilende soldater på enkeltstarten i København.


Du kan se flere billeder fra Hjemmeværnets Tour-dækning på vores sociale mediekanaler
 
En fantastisk oplevelse

For kompagnichef Jens Christian Andersen fra Læsø blev Touren i Danmark da også en hel fantastisk oplevelse – også selv om han egentlig ikke er den store Tour-entusiast. 

​​​​​Sammen med 50 andre soldater fra Nordjylland var han i gang under hele 3. etape i går. Han var indsat i Haderslev, hvor han var med til at regulere trafikken ved en ydre afspærring i byen for at sikre, at der ikke kørte biler forbi afspærringen og ind i byen. 

”Vi måtte henvise en del tyske og svenske sommerhusturister til andre veje, men alt i alt forløb dagen rigtig fint, og det var bare en kæmpe oplevelse og en fantastisk folkefest. Og den lokale befolkning var ualmindelig venlig over for os,” siger Jens Christian Andersen, der er hjemme igen på Læsø efter en dag i fællesskabets tegn. 


  Sikkerheden var i top under Touren i Danmark.

I den anden ende af landet sendte Det Bornholmske Hjemmeværn deres PO-TEAM A til København på Tourens første dag. For dem har der været ekstra grund til glæde, idet det blev bornholmske Magnus Cort, der sikrede sig den prikkede bjergtrøje på både 2. og 3. etape.

Så sammen med politiet har vores soldater haft en vigtig rolle i forhold til sikkerheden under cykelløbet. Soldaterne har reguleret trafik, gjort plads til ambulancer og anden vigtig trafik, de har været med til at observere fra luften, og fra søsiden har en håndfuld marinefartøjer været med til at anvise skibstrafikken ved Storebælt. 

Vi siger ​​tak for indsatsen til de mange hjemmeværnssoldater, som var med til at sikre et ualmindelig ​​​​​​​flot Tour de France 2022 på dansk jord. 


​​​​​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring