Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnssoldat foretager kontrol ved grænsen i Rødby. ​Arkivfoto: Bo Nymann

Forøgelse af Hjemmeværnets støtte ved grænsen

Cirka 20 ekstra soldater skal fra slutningen af september deltage i grænsekontrolindsatsen. Det betyder, at Hjemmeværnet støtter i alt med omkring 145 soldater ved de danske grænser.

08-09-2017

​Af Hjemmeværnskommandoen

De cirka 125 soldater, som siden juni sidste år har støttet politiet med kontrollen ved landets grænser, får i løbet af september selskab af yderligere cirka 20 soldater fra Hjemmeværnet. Baggrunden er, at bandekonflikten, som udspiller sig i landets største byer, har medført et behov for at frigøre betjente til andre politiopgaver. Det har Forsvaret og Rigspolitiet, med bidrag fra Hjemmeværnet, nu udarbejdet en plan for, og som en del af denne plan skal Hjemmeværnet øge bidraget til grænsekontrolindsatsen.

”Vi er klar til at imødekomme ønsket om yderligere støtte med omkring 20 soldater til grænsekontrolindsatsen. Sammen med Rigspolitiet har vi løbende gennemført uddannelse af hjemmeværnssoldater til denne opgave, så jeg er overbevist om, at de cirka 20 soldater kan være klar til indsats ved grænsen inden udgangen af september”, siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, der for nylig har besøgt nogle af de hjemmeværnssoldater, som er indsat ved grænsen i Rødby/Gedser.

Den Kommitterede for Hjemmeværnet, Bjarne Laustsen (S), er enig.

”Jeg ser anmodningen om yderligere støtte fra Hjemmeværnet som et vidnesbyrd om, at vores personel, der er indsat ved grænsen, yder en fornem indsats, som vi kan være stolte af”, siger Bjarne Laustsen.

Læs mere her.
 
Fakta: 
  • Soldaterne bliver hvervet blandt Hjemmeværnets 15.000 aktive frivillige soldater.
  • Uddannelsen og certificeringen gennemføres af Rigspolitiet.
  • Soldaterne er i perioden ansat som konstabler, korporaler eller befalingsmænd i Forsvaret, og de er indsat af politikredsene i hhv. Syd- og Sønderjylland  og Sydsjælland og Lolland-Falster.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224