Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det nye HJV magasin bringer et stort tema om fremtidens kampplads.

Fremtidens kampplads

Hvilken rolle kommer teknologien til at spille på fremtidens kampplads? Det fortæller vi om i det nye HJV magasin, som du også kan læse online.

04-10-2021


Af Charlotte Baun Senholt


Der bliver længere afstand mellem soldaterne på fremtidens kampplads, som er temaet for det nye magasin.

Vi har talt med chefen for Institut for Militær Teknologi ved Forsvarsakademiet, oberstløjtnant Thomas Galasz Nielsen, som fortæller om en fremtid, hvor den teknologiske udvikling er i rivende fart og hvor eksempelvis sensorer vil komme til at supplere soldaternes øjne på kamppladsen.

”Nogle opgaver bliver afgjort nemmere, men der vil blive meget ny teknologi man skal forholde sig til,” siger Thomas Galasz Nielsen.

Læs onlineudgaven af HJV magasinet 2_2021

Ung fartøjsfører med ambitioner’

Hvis du går og drømmer om at styre et tonstungt fartøj og have ansvaret for en besætning, så kan du måske lade dig inspirere af den 24-årige Casper Nomanni, som magasinet bringer et portræt af.

 

Casper Nomanni er den yngste fartøjsfører i Hjemmeværnet i mange år. Foto: Christer Holte

Casper har i sin fritid gennemført Hjemmeværnets længste uddannelse til fartøjsfører, som tager cirka fem år. Så i dag sejler han som fartøjsfører på MHV 910 RINGEN i Aabenraa, og han stortrives med sin nye lederrolle og det ansvar og den indflydelse, der følger med.     

Magasinet forklarer også på en enkel måde, hvad en af Hjemmeværnets nye vigtige opgaver, Host Nation Support, går ud på. Det er en opgave, som Hjemmeværnet forventes at få flere af de kommende år.

Læs desuden om:

Nye bestemmelser for skydning til lands, også kaldet SIKLAND

En ny uddannelse for forbindelsesofficerer, der styrker kriseberedskabet

Et nyt netværk for cyberværnepligtige

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring