Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Kaptajn Torben Hermann sammen med forsvarsminister Trine Bramsen, som i går overrakte Frivilligprisen 2020 til Torben Hermann. Foto: Jacob Kongsmar

Får Frivilligprisen for helt særlig indsats

En helt særlig, engageret og professionel indsats blev anerkendt, da Torben Hermann fra Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn i går modtog Frivilligprisen 2020.

08-06-2021

Kaptajn Torben Hermann fik i går tildelt Frivilligprisen 2020 af forsvarsminister Trine Bramsen.

Han modtager prisen for sin ekstraordinære indsats med opbygningen og administrationen af det myndighedsfælles COVID-19 Call Center og den efterfølgende karantænefacilitet i Jonstruplejren i Ballerup.

Ligeledes gik Torben Hermann forrest med etableringen af Hjemmeværnets bevogtningsstyrke, der blev indsat under nedlukningen til støtte for DSB for at imødekomme udfordringer med graffiti og hærværk mod togene.

Forsvarsministeren er glad for, at vi har så mange dedikerede frivillige i Hjemmeværnet, som stiller op, når samfundet har brug for det.

”Coronakrisen har i den grad understreget vigtigheden af Hjemmeværnet for det danske samfund. De frivillige har tilsidesat sig selv for at yde en vigtig indsats for os andre. Det gælder ikke mindst Torben Hermann, som med en professionel, utrættelig og dybt engageret tilgang til opgaverne i den grad er et forbillede og en inspiration – ikke bare for Hjemmeværnets frivillige, men for os alle. Han fortjener den største anerkendelse og respekt, og jeg er glad for at overrække ham prisen i år,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.
 

Glad og stolt

 

Torben Hermann er her flankeret af forsvarsminister Trine Bramsen og chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly. Foto: Jacob Kongsmar

Selv  er Torben Hermann også utrolig stolt over at have modtaget prisen, selvom han ydmygt pointerer, at det hele er en holdindsats.

”Jeg er meget glad for at modtage prisen, for der er blevet lagt mange timer i arbejdet – men jeg er kun én af mange,” siger Torben Hermann, der er chef for Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegns Frivillig Stab.

Han ser prisen som et udtryk for den taknemmelighed, som samfundet har til de frivillige, som hjælper i en krise.

”Det er jo et kæmpe bevis på, at vi skal være glade for at nogen stiller op, når det gælder, og at alarmeringsplaner stadig ikke er umoderne,” forklarer han med et smil.j

Tillykke og tak for indsatsen!

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring