Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Mobil opklaring i de bornholmske skove. Alle fotos: Det Bornhomske Hjemmeværn

Frømandskorpset træner med Hjemmeværnet på Bornholm

12 hjemmeværnssoldater deltog i sidste uge i en fire dages øvelse, hvor de først observerede frømændenes landgang på Bornholms kyster og senere deltog som modstander i nogle af deres operationer på klippeøen.

19-05-2022


Af Christine Dahl

Godt gemt i det varierede bornholmske terræn lå hjemmeværnssoldaterne, primært fra Motoriseret Overvågningsdeling, sidste lørdag aften klar til at spotte frømændene, der så vidt muligt skulle usete i land.

Læs mere om Hjemmeværnets spændende opgaver og se, hvordan du bliver medlem her.

Det er langt fra første gang, at de bornholmske soldater støtter specialoperationsstyrken ved deres øvelser på og omkring øen.

”Vi har prøvet det flere gange før, og det drejer sig særligt om at opklare, hvor på kyststrækningen de går i land, og hvor de opererer”, forklarer major Lars Lilholm, der deltog i øvelsen sammen med de frivillige.

Begge parter drager nytte af øvelsen
Hvor det er oplagt, at Hjemmeværnets bidrag til øvelsen kan skærpe frømændenes evne til at operere i det skjulte, er træningen også af stor værdi den anden vej rundt.

”Vi får trænet overvågning og opmærksomhed, men også rum- og ruteopklaring” siger Lars Lilholm og bemærker, at der også er fokus på koordination og kommunikation under øvelsen.


Her ses nogle af de hjemmeværnssoldater, der var ude i fire døgn og opklare mod Frømandskorpsets operatører.

Næste store opgave for Det Bornholmske Hjemmeværn bliver DEFENDER-Europe 22. Dette er Forsvarets store samarbejdsøvelse med amerikanerne, der løber af stablen i næste uge i Rønne Lufthavn. Her vil cirka 130 hjemmeværnssoldater være indsat på skarp bevogtning, mens en kampbataljon fra Den Kongelige Livgarde træner deployering (flytning af styrker) til Bornholm for at forstærke øen militært.

Læs mere om DEFENDER-Europe 22 her.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring