Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Casper Walther Didriksen har de sidste tre år været frivillig chef for Marinehjemmeværnets flotille i Svendborg. 

Gammel kærlighed ruster ikke

Flotillechef, kaptajnløjtnant Casper Walther Didriksen, kender nærmest flotillen i Svendborg som sin egen bukselomme efter knap 30 års bekendtskab. De seneste tre år har han haft chefkasketten på.

19-04-2022



Af Charlotte Baun Senholt

Kaptajnløjtnant Casper Walther Didriksen har et nært forhold til den sydfynske flotille med base i Svendborg havn. Her har han haft sine gang og mærket duften af havvand og skumsprøjt, siden han var en ung mand i starten af 1990’erne. Og selv om han har haft en meget lang pause på 12 år, hvor han flyttede væk fra byen, så er han altså vendt tilbage. 

Den gamle passion for det frivillige maritime beredskab trak i ham for ti år siden, og i dag er han sejlende flotillechef og fartøjsfører. Med hvad førte ham til at gå den vej? 

”Det er kommet gradvist. Jeg fik mere og mere lyst til at være med til at påvirke aktiviteterne i flotillen og være med til at udvikle de øvrige besætningsmedlemmer. Jeg synes chefrollen er super spændende, og den har også givet mig et nyt netværk og en masse uddannelse,” forklarer den 51-årige Casper Walther Didriksen. 

Portrættet af flotillechef Casper Walther Didriksen er en del af en temaserie om Hjemmeværnets underafdelingschefer. Læs mere her 

Alle har en vigtig rolle 
Men selv om der står chef på Caspers kasket, så er selve lederrollen ikke vigtigere end de andre funktioner om bord på deres fartøj MHV 810 LUNA.

”En skipper kan aldrig sejle alene. På et fartøj har alle en vigtig rolle at spille. Vi er et sammentømret team, som har tillid til hinandens kompetencer i forhold til de opgaver, vi skal løse,” siger Casper Walther Didriksen.

Ledelsesopgaverne udfører han i tæt dialog med sin 12 mand store stab. Det gælder ikke mindst med hans næstkommanderende, som han er i kontakt med løbende og holder opdateret om stort set alt, så han har en at sparre med. To af stabens folk sørger for at holde gryden i kog i forhold til rekrutteringen af nye medlemmer.

”Jeg fandt hurtigt ud af at trække på min stab. Det er ikke mig, der kører butikken – det er vi fælles om,” understreger Casper Walther Didriksen, der sjældent tager en beslutning uden at have vendt den med sin stab.
Ud over staben består flotillen af to besætninger og har omkring 65 aktive medlemmer. 

Værdifulde kompetencer 
Det står dog krystalklart, at Casper Walther Didriksen trives som en fisk i vandet som frivillig chef, og det er en post han gerne vil fortsætte i. Han er drevet af at skabe de bedst mulige rammer med velfungerende aktiviteter, så flotillen altid kan stille med duelige gaster i beredskabet og løse deres opgaver, hvad enten det er farvandsovervågning eller rednings- og eftersøgningsopgaver. 

Uden for Hjemmeværnet passer Casper Walther Didriksen et it-job i et robotfirma, hvor han også trækker på sine militære kompetencer. 

”Den militære 5-punktsbefaling – den kan du sagtens omsætte til det civile arbejdsmarked. Og så synes jeg, at mit frivillige engagement har givet mig en større bundklang som menneske, hvilket også giver værdi på en arbejdsplads.”


FAKTA:
Kaptajnløjtnant Casper Walther Didriksen er chef for Hjemmeværnsflotille 244 Svendborg og tillige fartøjsfører. 
Casper er 51 år og har været medlem i Marinehjemmeværnet i cirka 30 år med en længere pause på 12 år. 
Civilt arbejder Casper Walther Didriksen i et robotfirma med it.





Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring