Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Knap 200 frivillige chefer deltog i weekendens chefsamling i Kolding. I midten ses kompagnichef Thomas Seloy.

Håndbog i ledelse lanceret på chefsamling

En spritny bog om lederskab i Hjemmeværnet blev taget godt imod af Hjemmeværnets frivillige chefer, som brugte weekenden på at få tanket op med ny viden og inspiration på Underafdelingschefsamlingen 2020.

13-01-2020

​​​​​​​​

​​​​​​​​​​ 


 

Af Charlotte Baun Senholt. Foto: Christer Holte

At være leder – og ikke mindst en god leder – kræver livslang læring.
Sådan står der i den nye håndbog om lederskab i Hjemmeværnet, som blev præsenteret på weekendens chefsamling på en workshop propfyldt med diskussionslystne frivillige chefer, der alle fik bogen med hjem i bagagen. 

 

Den nye bog om lederskab i Hjemmeværnet kan også høres som lydbog på hjv.dk bag login


Bogen er skrevet af Christen Broberg Jensen. Sammen med en række nye supplerende lederkurser på Hjemmeværnsskolen imødekommer bogen et behov og adresserer nogle af de særlige udfordringer, som de frivillige chefer står over for i det daglige. Det gælder blandt andet i forhold til konflikthåndtering, coaching og motivation af hjemmeværnssoldaterne.

De frivillige chefer var vanen tro mødt talstærkt op på den årlige samling for at få informationer om aktuelle emner og pleje deres netværk. Ud over workshoppen om ledelse var der også workshops om udviklingen af underafdelinger, fremtidens hjemmeværn, rekruttering og fastholdelse samt om opgaverne i kølvandet på Hjemmeværnets bidrag til Host Nation Support. Alle steder bidrog cheferne utrolig aktivt i både ideudvikling og debatter.


 

Kompagnichef Lotte Klærke fra Århus noterede under gruppearbejdet deltagernes ideer og forslag til, hvad der kan være med til at udvikle underafdelingerne og holde dampen oppe.


Cheferne er centrale spillere

”De frivillige underafdelingschefer er helt centrale spillere i vores organisation. De har kontakten til soldaterne ude i den skarpe ende. Med deres input og stemme sætter de et tydeligt spor og bidrager væsentligt til vores fælles udvikling af Hjemmeværnet,” siger en meget tilfreds chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

De frivillige chefer blev på samlingen også bekræftet i, at Hjemmeværnet i den grad er en værdsat støtte, og at der aldrig har været større efterspørgsel efter hjemmeværnssoldaternes indsats i Forsvaret, der så godt som dagligt trækker på kapaciteter fra Hjemmeværnet.

 

Claus Holmen Møller er kompagnichef for Hjemmeværnskompagni Hjørring. 

At de frivillige chefer er dedikerede og bakker op om arrangementet i Kolding er kompagnichef Claus Holmen Møller for Hjemmeværnskompagni Hjørring et godt eksempel på. Han møder trofast op hver gang - også selv om samlingen i år faldt sammen med hans mors 75-års fødselsdag.

”Når man har sagt ja og er chef, så er man også forpligtet til at komme her for at holde sig opdateret og blive inspirereret. Jeg har fået sat endnu flere konkrete ord og eksempler på vores opgaver i forhold til Host Nation Support og på, hvad der er Hjemmeværnets rolle i en mere kritisk situation,” siger Claus Holmén Møller, der også er meget optaget af udviklingen i Hjemmeværnet.

Han kunne faktisk godt forestille sig en eventuel sammenlægning med nogle af nabokompagnierne i hans område for at kunne skabe et endnu stærkere fundament.​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224