Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Forsvarsminister Morten Bødskov var forbi Køge Havn søndag, hvor Hjemmeværnet udførte værtsnationsstøtte i forbindelse med udsendelsen af den danske kampbataljon til Letland. Foto: Niels Porsbøl/Forsvaret

Hjemmeværnet støtter den største danske udsendelse af mandskab og materiel i Europa i 23 år

Hjemmeværnet udfører værtsnationsstøtte, når udsendelsen af den danske kampbataljon udskibes fra Køge Havn og sendes til Letland

24-04-2022


I denne weekend er hundredvis af køretøjer og materiel samlet på Køge Havn. Herfra skal det sejles til Letland, hvor den danske kampbataljon skal udstationeres.

Hjemmeværnet udfører i den forbindelse værtsnationsstøtte og bevogter et område i Køge Havn for at passe på det materiel og de køretøjer, som Forsvaret sender til Letland.

Forsvarsminister Morten Bødskov var søndag forbi Køge Havn for at fortælle pressen om udskibningen af materiellet. Ministeren fik samtidig lejlighed til at tale med Hjemmeværnets soldater om den opgave, som de udfører i Køge Havn.

Det er langt fra første gang, at Hjemmeværnet løser værtsnationsopgaver – senest løste de frivillige soldater en lignende opgave i starten af april på Esbjerg Havn og i starten af marts på Køge Havn.

De danske styrker i Letland kommer til at spille en vigtig rolle i at sikre NATO´s østlige flanke ved at afskrække trusler og om nødvendigt besvare militær aggression mod vores allierede. Styrkebidraget til Letland er det største enkeltstående bidrag til udsendelse i mange år.

Sidst Danmark havde en hel bataljon med så meget personel og materiel udsendt i én mission var for ti år siden i Afghanistan, og i europæisk sammenhæng skal man tilbage til Kosovo i 1999 for at finde så stort et bidrag.


Læs mere på forsvaret.dk


Læs også nyheden om udsendelsen på fmn.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring