Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets Fortjensttegn bliver her tildelt stabschefen i JTEC.  Foto: korporal Louis R. Haase.

HJV-officer hædret for sin mangeårige NATO-indsats i Georgien

”Du er et tydeligt bevis på, at Hjemmeværnet kan spille en væsentlig rolle i Danmarks internationale stabiliserings-engagementer”, lød det blandt andet i begrundelsen, da Hjemmeværnets Fortjensttegn blev overrakt til oberstløjtnant Michael Lund.

14-12-2020

​​​

Af Christine Dahl

Fredag den 11. december lykkedes det endelig - ved en lille ceremoni på Kastellet - at få tildelt Hjemmeværnets Fortjensttegn til oberstløjtnant Michael Lund, der siden 2016 har været stabschef ved Joint Training and Evaluation Centre (JTEC) i Tbilisi, Georgiens hovedstad.

Overrækkelsen skulle oprindeligt være sket i forbindelse med en aktivitet i Georgien i løbet af efteråret, der dog, ligesom meget andet i år, endte med at blive aflyst.

Men i forbindelse med den forestående juleferie er stabschefen med familie rejst til Danmark, og derfor blev han belejligt indkaldt til et møde på Kastellet om aktiviteter i 2021.

”Afgørende for projektets succes”
Her kunne oberstløjtnant Paul Gordon Nielsen, chef for Operationsafdelingen i Hjemmeværnskommandoen, så omsider overrække Fortjensttegnet. Han benyttede lejligheden til rosende at beskrive JTEC-stabschefen som ”helt afgørende for projektets fremdrift og succes” og konstaterede samtidig, at ”dette er blevet anerkendt fra både NATOs, dansk og georgisk side, hvilket har resulteret i flere forlængelser af din udstationering.”

I hæderstalen blev det desuden påpeget, at oberstløjtnant Michael Lund har bidraget til, at Danmark kan påtage sig rollen som lead-nation på endnu et projekt i Georgien, der vedrører civilian crisis management. Et projekt, som Beredskabsstyrelsen har lead på, men som Hjemmeværnet bidrager til.

Ny stabschef på plads i Georgien.

Om Joint Training and Evaluation Centre (JTEC)

- Hjemmeværnet har siden 2015 haft til opgave at bemande stillingen som stabschef ved centret i Tbilisi, Georgien, der skal støtte uddannelse, øvelser og certificering af enheder op til bataljonsniveau.

-JTEC blev etableret som en del af den såkaldte NATO-Georgien-pakke, der er betegnelsen for en række støtteaktiviteter, som hjælper Georgien - der ligger i det østlige Europa og grænser op til Rusland - med at reformere, modernisere og styrke landets forsvar.

- NATO-Georgien-pakken blev besluttet på NATO-topmødet i Wales i 2014.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring