Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Et flybefalingsmandskursus, der normalt kræver indkvartering på Flyvestation Aalborg, blev for nylig gennemført virtuelt i stedet. Foto: Hjemmeværnseskadrille 270.

HJV-soldaternes træning er rykket over i den virtuelle verden

​Intet er som bekendt, som det plejer at være i disse corona-tider. Derfor er en telefon eller PC med internetadgang nu blevet et helt essentielt middel til, at de frivillige kan bevare deres høje niveau under nedlukningen.

05-02-2021

​​
Af Christine Dahl

Corona-pandemien har måske nok forhindret mange raske og rørige soldater i at trække i uniformen og mødes til øvelser og fysiske aktiviteter, men det betyder langt fra, at man er tvunget til at lægge hele sit hjemmeværnsliv på hylden.

Infanterihjemmeværnskompagni Aalborg fortæller fx på Facebook, at de har måttet ”lægge låg på mange aktiviteter”, men kan samtidig berette om en gruppe infanterister, der nu, hvor de ikke kan komme ud i felten, i stedet har taget hul på en studiekreds om katastrofe- og indsatspsykologi. Dommen herfra lyder i øvrigt, ”at det fungerer rigtigt godt”.

Den flyvende eskadrille, HVE 270, sørger ligeledes for at holde sig i form, også uddannelsesmæssigt, under nedlukningen. Et flybefalingsmandskursus, der normalt kræver indkvartering på Flyvestation Aalborg, blev for nylig gennemført virtuelt i stedet. (Læs historien her.)

Virtuelt fartøjsførertræf

I lørdags holdt Marinehjemmeværnet et velbesøgt fartøjsførertræf, udelukkende i virtuel form.

 

”Intet, ej heller en pandemi, kan forhindre Hjemmeværnets maritime fartøjsførere i at mødes og vidensdele ved det traditionelle træf”, som værnschefen, kommandør Henrik Holck Rasmussen, senere konstaterede stolt.

For major Konstantin Bjerre Nielsen, chef for Hjemmeværnskommandoens Rekrutteringssektion, er det sød musik i ørerne.

Opgavemarch med SMS

”Det glæder mig rigtigt meget at høre om alle de krumspring, der bliver taget rundt omkring i landet for at holde sig i form, både fysisk og militært”, siger han, og fortæller begejstret om en bevogtningsdeling i Hovedstadsområdet, der flere gange er gået enkeltvis på en opgavemarch i kort og kompas, hvor gruppeføreren undervejs har stillet nye opgaver per SMS.

Faktisk mener majoren, at der burde oprettes en vidensbank, hvor lignende gode ideer til alternativ træning kan udveksles blandt hjemmeværnssoldaterne.

Men lige nu nøjes han med at opfordre alle soldater til at benytte de mange muligheder for at fastholde den høje standard fra før pandemien, og understreger, at man endelig bare skal kaste sig ud i den virtuelle verden. 

Rekrutteringshefen påpeger samtidig, at det at engagere sig i online læring, desuden har en ekstra bonus.

”Man skal ikke underkende, hvor meget det sociale betyder i disse tider, så internettet skaber jo også en mulighed for at holde kontakten til hjemmeværnskammeraterne”, tilføjer han.

Nedenunder findes en række relevante links om træning og online undervisning.

Guide til, hvordan man holder et webinar over Skype.

Sådan holder du den fysiske form på et højt niveau med kun 10 minutters træning.

Få det bedste afsæt for online samarbejde og læring, (kræver adgang bag login.)

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring