Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Rekrutteringsspecialist Lærke Vigerø Dyrehauge ses her, da hun underviste lærerne på Svendborg Søfartsskole i nogle af de læringsformer, som anvendes i Hjemmeværnet. Foto: Heidi Lundsgaard 

Hjemmeværnet inspirerer Søfartsskole

Svendborg Søfartsskole har fået kvalificerede input og inspiration fra Hjemmeværnets tilgang til læring, så de kan udvikle deres egen undervisning.

15-01-2021

​​​

Af Christina Van Elzelingen og Charlotte Baun Senholt


Hjemmeværnets praksisnære og strukturerede uddannelsesform kan noget, som andre skoler i det civile kan lære af. Det er et samarbejde mellem Marinehjemmeværnet og Svendborg Søfartsskole et godt eksempel på.

For det gik hen og blev en succes, da rekrutteringsspecialist og instruktør Lærke Vigerø Dyrehauge fra Hjemmeværnsflotille 244 Svendborg i Marinehjemmeværnet for nylig bragte sine undervisningskompetencer fra Hjemmeværnet i spil på Søfartsskolen.

Læs hele artiklen i HJV magsinet 3_2020

Initiativet til samarbejdet med de to parter kommer fra Søfartsskolen selv. ”Skolens elever har efterlyst en mere struktureret undervisning, og vi ville gerne have nogle input til, hvordan man kan motivere vores elever,” forklarer Sandra Malik, der er ansvarlig for kursus og udvikling på Svendborg Søfartsskole.

Effektive lektionsplaner 

Lærke Vigerø Dyrehauge var straks med på ideen og leverede på en pædagogisk læringsdag et kvalificeret boost til skolens undervisere, som blandt andet fik lært at lave en lektionsplan, som det bliver gjort på Marinehjemmeværnets skole på Slipshavn. Hun kom også ind på, hvordan man bedst muligt inddrager og motiverer elever med forskellig baggrund og forskellige kompetencer i undervisningen.

”I Hjemmeværnet - og i Forsvaret - har vi en mere praksisnær tilgang til uddannelse, hvor eleverne i højere grad får lov til at prøve teorierne af i praksis og bliver inddraget i læringen. Vi har gode resulter med den uddannelsesform,” siger Lærke Vigerø Råhauge.

”Lærkes undervisning var rigtig godt skruet sammen. Det var rart at få nogle værktøjer til at få mere struktur på undervisningsplanerne,” siger Brian Jensen, der er uddannet skibsfører og har undervist på Svendborg Søfartsskole siden 2019.

Noget tyder på, at Lærke Vigerø Råhauge med sine kvalifikationer fra Hjemmeværnet har gjort det godt. Hun, der er tidligere styrmand, er nu blevet ansat som underviser på Søfartsskolen fra 1. februar.

Læs mere om Hjemmeværnets uddannelser

Hvad er lektionsplaner i Hjemmeværnet?
• En lektionsplan i Hjemmeværnet er en detaljeret trin-for-trin guide, der skitserer lærerens mål for, hvad de studerende skal opnå af viden og færdigheder i løbet af lektionen, hvordan de vil lære det, samt hvilke materialer der skal bruges, og hvor lang tid der skal anvendes for at gennemføre lektionen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring