Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hjemmeværnet og Frømandskorpset på forberedelsestur til Mali forud for opgaven i efteråret 2019.

Hjemmeværnet og Forsvaret skal til Mali

Hjemmeværnets nationale specialenhed SSR og Frømandskorpset skal for anden gang i år til Mali for at træne og rådgive den maliske nationalgardes antiterrorenhed, FORSAT. Det danske træningsbidrag er brugbart for de maliske soldaters færdigheder.

06-11-2019

Af Frank Rasmussen

I juni i år var Hjemmeværnets nationale specialenhed Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR) og Frømandskorpset i Mali for at rådgive og træne den maliske nationalgardes antiterrorenhed, FORSAT. Nu tager det danske bidrag af sted igen for at fortsætte træningen.

"Vi udsender snart nye danske militære bidrag til FN's mission i Mali, MINUSMA og den franskledede terrorbekæmpelsesmission, Operation Barkhane. Men de operative indsatser står ikke alene. Hjemmeværnets og Forsvarets træning af maliske sikkerhedsstyrker indgår også i det danske engagement. Det er et vigtigt bidrag til den langsigtede stabilisering af landet," siger forsvarsminister Trine Bramsen. 

Udvikling af træningen
"Vi sender et nyt instruktørbidrag afsted, og træningen vil denne gang blive justeret til også at inkludere de forhold, som FORSAT aktuelt indsættes under. Ud over antiterroropgaven og kamp i bebyggelse vil træningen også inkludere mere konventionelle elementer såsom forhold over for baghold, kamp på længere afstande og samvirke med andre enheder fra nationalgarden," siger major Thomas Eddelien fra Operationsafdelingen i Hjemmeværnskommandoen. 

Elementer som førstehjælp og taktisk sanitetstjeneste samt undervisning i krigens love og korrekt håndtering af tilbageholdte indgår også i træningen.

Værdsatte færdigheder
Under indsatsen tidligere i år trænede Hjemmeværnets og Forsvarets instruktørbidrag FORSAT-enheden i færdigheder, som siden er blevet brugt i forbindelse med konkrete opgaver, og FORSAT har blandt andet på grund af den danske indsats været indsat i højere grad end tidligere. 

"Det er tilbagemeldingen, vi har modtaget, fra både FORSAT og den maliske nationalgarde, at FORSAT har haft et positivt udbytte af træningen, og at de ønsker at fortsætte denne form for træning fremadrettet. Og at de også ønsker, at vi lægger yderligere elementer på træningen," siger major Thomas Eddelien. 

Læs mere om opgaven i juni, hvor SSR og Frømandskorpset for første gang samarbejdede om at træne den maliske nationalgarde.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224