Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

H​jemmeværnets undervisning af de afrikanske styrker skal blandt andet foregå i Kenya og Uganda. ​

Hjemmeværnet overtager aktivitet i Afrika


Hjemmeværnet overtager opgaven med at støtte Den Afrikanske Unions stabiliseringsindsats i Somalia, AMISOM, i 2019 og 2020 med instruktører fra Hjemmeværnet. 


03-06-2019

​​​​​​

Af Anders Birch Breuning 

Den danske støtte består i at udsende instruktører til Afrika for at undervise de afrikanske styrker, der skal til Somalia på en stabilitetsskabende mission.  

Hjemmeværnet overtager ansvaret for opgaven fra Forsvarskommandoen, efter at instruktører fra Hjemmeværnet i to år i samarbejde med British Peace Support Team (BPST) har været med til at løse opgaven. Det arbejde har været populært, og BPST har rost indsatsen.  

”Vi har kompetencerne til at løse opgaven og aflaste Forsvaret, som er optaget af andre opgaver,” siger major og teamleder Thomas Eddelien fra Team Syd i Hjemmeværnskommandoen.  

Det er Hjemmeværnsskolen, der står for at håndplukke instruktørerne, som bliver udsendt til blandt andet Kenya og Uganda, hvor de skal undervise de afrikanske styrker. 

”Det er et skulderklap til både de tidligere udsendte instruktører og til Hjemmeværnet som organisation. Ved at drive opgaven selvstændigt åbnes døren for andre tilsvarende opgaver i fremtiden,” siger Thomas Eddelien.  

De næste udsendelser finder formentlig sted i anden halvdel af 2019.  


 


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224