Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet har igen i år en rolle i at støtte Politiet med sikkerheden på Bornholm. (Arkivfoto fra 2023)​​

Mød Hjemmeværnet på Folkemødet på Bornholm

Skal du med på Folkemødet på Bornholm i år? Så kom og mød Hjemmeværnet på marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ, eller hils på os, når vores frivillige soldater bidrager til sikkerhed og tryghed på Folkemødet.

12-06-2024

​​​​​​​

Af Thomas Tim Jensen, Hjemmeværnskommandoen


Kom og mød os på plads H12​ på marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ i Allinge Havn, og deltag i debatterne der. Desuden har vi alle dage et hold af frivillige hjemmeværnssoldater, som hjælper til med sikkerhed og tryghed hele vejen igennem.


Hjemmeværnet passer på Folkemødet

Ligesom de forgangne år stiller et hold af Hjemmeværnets frivillige soldater, som giver nogle dage af deres fritid for at gøre Folkemødet til en god og tryg oplevelse for alle.

 

Major Lars Lilholm fra Det Bornholmske Hjemmeværn er operativ leder af indsættelsen af de frivillige soldater.

 

”Både før, under og efter Folkemødet yder Det Bornholmske Hjemmeværn støtte til politiet i rammen af ”hjælp uden politimæssige beføjelser”. Det indebærer, at vi leverer trafikregulering, sikrings- og adgangskontrol og transportstøtte, og desuden leverer vi deltagelse og koordination i Den Lokale Beredskabsstab,” siger Lars Lilholm.

 

Lars Lilholm fortæller, at der er indsat i omegnen af 15 til 50 soldater i de enkelte døgn i uge 24 og 25, så det er en omfattende operation, som stiller store krav til de frivillige.

 

Endvidere leverer Det Bornholmske Hjemmeværn, støttet af Flyverhjemmeværnet, støtte til Flyvevåbnet med bevogtning af Bornholms Lufthavn, som er midlertidigt militært område i disse uger, samt bevogtning af det fremskudte afvisningsberedskab. Også denne operation er under Lars Lilholms ledelse. Så der er mange opgaver i gang samtidig, både for frivillige og fastansatte soldater i Det Bornholmske Hjemmeværn i denne tid.

 

Debatter på marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ

Ved siden af den operative støtte til Folkemødet er Hjemmeværnet selv en del af Folkemødets program. Fredag og lørdag lægger marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ agterdæk til debatter om fremtidens Hjemmeværn.

 

Om fredagen kl. 13:30 til 14:30 handler debatten om ”Fremtidens kamplads – er tanken om en stor folkeligt forankret militær organisation gået af mode?”. Chef for Hjemmeværnet generalmajor Jens Garly har inviteret et panel af centrale aktører inden for national sikkerhed. Her vil panelet drøfte, hvordan Hjemmeværnet kan operere i et krydsfelt mellem en skærpet sikkerhedspolitisk situation og en rivende teknologisk udvikling.

 

Om lørdagen kl. 13:30 til 14:30 er temaet for debatten ”Fremtidens frivillige – hvad motiverer det frivillige engagement”. Her har Den Kommitterede for Hjemmeværnet Hans Andersen (V) inviteret to centrale aktører i dansk frivillighed, nemlig direktør Laila Reenberg fra Beredskabsstyrelsen og Karin Ingemann, udviklingschef i DIF, til debat. Hvordan kan frivillighed trives på samfundets nye vilkår og værdier?

 

Du finder marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ på plads H6 – kig efter det grå hjemmeværnsfartøj i havnen lige i centrum af Folkemødet.

 

Andre aktiviteter

Ud over Hjemmeværnets to store debatter fredag og lørdag kan du bogstavelig talt gå om bord i en masse andre debatter på marinehjemmeværnsfartøj HJORTØ på alle Folkemødets tre dage, lige fra kl. 10 til 17:30. Om aftenen er der ”åbent skib”, hvor du kan komme om bord og se HJORTØ indefra. Oppe på kajen kan du besøge vores stand, og hvis du har lyst, kan du endda smage en feltration, prøve Marinehjemmeværnets overlevelsesdragt og meget andet. Kig forbi!

                                                     

Hjemmeværnet er Danmarks frivillige styrke

Alt i alt ser Hjemmeværnet frem til både at støtte Folkemødet med sikkerhed og tryghed og at byde ind med relevante debatter som bidrag til den demokratiske samtale. Hjemmeværnet er Danmarks frivillige styrke, og det glæder vi os til at vise og fortælle om på Folkemødet.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring