Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnet støttede Forsvaret og Politiet under bortsprængning af bomber

Onsdag sprængte Forsvaret to store bomber fra 2. verdenskrig på øen Als i Sønderjylland. Siden den 29. oktober har frivillige soldater fra Hjemmeværnet bevogtet bomberne, da det stod klart, at der var en vis eksplosionsfare.

18-11-2022

​​​​​​​​​​​​

​Bomberne blev fundet på en mark ved landsbyen Kær lidt uden for Sønderborg på Als. De stammer fra et britisk Halifax-bombefly, som blev skudt ned under 2. Verdenskrig, og vejede hver især 500 kg.

​Ved et nærmere eftersyn af bomberne, ændrede Politiet og Forsvarets ammunitionseksperter skyndsomt den førstvalgte strategi for sprængningen.

”Vi kan ikke bruge de metoder til en sprængning, som vi havde forventet. De fleste metoder vil indebære, at der skal køre mange store lastvogne med jord eller sand ind på området. Det vurderer vi nu, vil være for risikabelt”, sagde major Peter Jegsen fra Forsvarets ammunitionsrydningstjeneste. Det kunne man læse på ​​
Syd- og Sønderjyllands Politis Facebookside.​

Borgerne blev i al hast evakueret inden for de nærmeste par kilometer. Hjemmeværnet i Syd- og Sønderjylland stod i samarbejde med politiet for at afspærre Kær og noget af terrænet omkring. Og for to dage siden sprængte Forsvaret så de t​o store bomber bort.

Efter yderligere et døgn kunne borgerne vende hjem igen.

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring