Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnets sneberedskab i aktion i foråret 2018 på Bornholm. Foto: P. K. Rasmussen

Hjemmeværnets sneberedskab melder klar til vinteren

Vinteren 2017/2018 var som bekendt historisk lang og hård. Fra og med i dag står Hjemmeværnets sneberedskab atter klar til at hjælpe danskerne, hvis snemasserne igen kommer væltende.

01-11-2019
​​

Af Christine Dahl ​

”Det kan hurtigt blive kaotisk, når der falder sne i det her land, især på de små veje,” kunne en lidt udmattet kompagnichef, Johnny Larsen fra Fyn, fortælle til HJV.DK i marts 2018. Som nogle måske kan huske, valgte vinteren dette år ganske at ignorere forårets komme i kalenderne og i stedet fortsætte ufortrødent med at begrave udvalgte steder i Danmark med sne. 

Johnny Larsen er én af de frivillige fra Hjemmeværnets sneberedskab, der er specialuddannet til at køre en pansret mandskabsvogn, som kan forcere snemasserne.

”Det betyder meget for både mig og drengene, at vi kan bruge vores uddannelse til at hjælpe andre og støtte, hvor vi kan,” fortæller kompagnichefen.

Medicin og mad bringes ud
Hjemmeværnet bemander forskellige af deres egne firhjulstrukne køretøjer, der kan bringe mad, medicin og andre livsvigtige fornødenheder frem til borgere, som er sneet inde. De pansrede mandskabsvogne er udlånt af Forsvaret, men på Fyn og Bornholm betjenes de af specialuddannede hjemmeværnssoldater, ligesom den pansrede ambulance, der opstilles i Nordjylland, også har en kommandør fra Hjemmeværnet. 

​Sneberedskabet er en del af Hjemmeværnets frivillige beredskab, der støtter landets ambulancer, hvis der falder meget sne. Det er landsdækkende og er klar til indsættelse 24 timer i døgnet fra 1. november til 1. april. ​Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224