Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Hjemmeværnsskolen har afholdt sit første kursus

​I lørdags, efter næsten tre måneder med coronalukket, gennemførte Uddannelsescenter Fyn, Syd- og Sønderjylland sit første kursus, der blev holdt på Varde Kaserne.

11-06-2020

​​​​
A​f Poul Risom, Hjemmeværnskompagni Sydvestjylland

På trods af en vejrudsigt, der sagde byger og max 13 grader og en lang række særlige tiltag for at undgå coronasmitte, var 17 kursister mødt op til lørdagens kursus i færdselsregulering på Varde Kaserne under ledelse af Uddannelsescenter Fyn, Syd- og Sønderjylland. 

​​"Det er godt at være tilbage på skolebænken. Mine medkursister er også meget motiverede til at komme i uniformen igen, kan jeg fornemme", fortæller Jesper, der er chef for Hjemmeværnskompagni Kongeåen.

Trafiklys blev slukket
Dagens program stod først på en teoretisk gennemgang i, hvordan man forsvarligt og selvstændigt kan foretage en vurdering af færdselsforhold, så man kan udføre en færdselsregulering. Derefter foregik undervisningen udendørs – først under beskyttede forhold i Varde Kasernes tre lyskryds, og derefter i tre af byens mest trafikerede lyskryds, som i dagens anledning blev slukket, så kursisterne kunne lov til at afprøve deres nye færdigheder i den virkelige verden.


​"Det har kriblet med at komme tilbage i uniformen og få noget læring indenbords. Inden kursusstart blev retningslinjerne omkring COVID-19 gentaget, så alle gik den samme retning. I løbet af dagen er der god tid til afspritning, og der var håndsprit i rigelige mængder. Restriktionerne kan mærkes, men det er ingen hindring på kurset og besværliggør ikke læringen", fortæller Jakob fra Hjemmeværnskompagni Sydvestjylland. 

Hjemmeværnsskolen har fået tilladelse til afholde yderligere færdselsreguleringsuddannelser henover sommeren.
​​​

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring