Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Soldater fra Hjemmeværnet har bevogtet 14 topmoderne kampvognene, mens de har stået opmarcheret i Fredericia Havn. I dag er kampvognene kørt om bord på et skib med kurs mod Estland. Foto: Forsvaret/Simon Elbeck 

Hjemmeværnet bevogter topmoderne kampvogne i Fredericia Havn

Østjyske hjemmeværnssoldater har siden onsdag støttet 1. Brigade med at bevogte 14 Leopard 2A7-kampvogne og andre køretøjer i Fredericia Havn. Kampvognene er på vej til Estland med skib, hvor de kommer til at indgå i NATOs mission i landet.

09-09-2022

​​​​​​

Af Charlotte Baun Senholt

Det er topmoderne kampvogne, som en håndfuld frivillige soldater fra Hærhjemmeværnsdistrikt Sydøstjylland i disse dage bevogter i Fredericia Havn. 

I alt 14 Leopard 2A7-kampvogne, der normalt hører hjemme hos Jyske Dragonregiment i Holstebro, er blevet transporteret på store blokvogne til Fredericia Havn, hvor de og andre køretøjer har stået opmarcheret i et til lejligheden ”midlertidigt militært område” (MMO), som man typisk opretter, når der er behov for at bevogte militært gods. 

Kampvognene har kurs mod Estland og er i dag ved at bliver kørt om bord på et skib, der skal fragte dem til Estland. Det næste halve år indgår de og deres besætning fra 2. kampvognseskadron i NATOs enhanced Forward Presence-mission, og med bidraget er Danmark med til at styrke NATOs østlige flanke. 


Forsvarsminister Morten Bødskov besøgte i dag Fredericia Havn, hvor frivillige soldater har støttet forsvaret med  bevogtningen af kampvogne og andet materiel. Foto: Forsvaret/Simon Elbeck

S​​e flere billeder fra indsættelsen i Fredericia Havn på Hjemmeværnets Facebook 

Hjemmeværnets soldater har været indsat med våben til den vigtige skarpe bevogtningsopgave til støtte for forsvaret siden onsdag morgen den 7. september, og bevogtningsopgaver af den karakter er en af Hjemmeværnets absolutte kerneopgaver. Den aktuelle opgave løses i tæt samarbejde med både politiet og hæren.

I foråret var Hjemmeværnet også klar med støtte i Køge Havn til den største danske udsendelse af mandskab og materiel i 23 år.  ​
Læs mere her

Historisk udsendelse af kampvogne 
Udsendelsen af de topmoderne kampvogne er faktisk historisk, og den har været planlagt længe. 


For det er første gang, at Danmark udsender de opgraderede Leopard 2A7-kampvogne på en international mission. Så hæren ser da også frem til at få erfaringer med hjem fra missionen i Estland.

Også i næste uge vil de frivillige soldater været indsat i Fredericia Havn, når det danske eFP-Hold 5 kommer hjem fra Estland efter endt mission. 

Kunne du også tænke dig en fritid i uniform, så læs mere om Hjemmeværnet på ​​​vistillerop.dk




Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring