Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Gummibåden er her netop returneret til CARINA efter støtte til redningsindsatsen. Foto: Andreas Birkebæk

Kaldt ud til mand over bord

Marinehjemmeværnet fra Brøndby lå lørdag aften i Helsingør Havn med deres fartøj CARINA, da der pludselig var brug for hjælp. På mindre end 10 minutter var gummibåden sendt af sted.

21-02-2022

Af Ninna Falck

En frivillig besætning fra Københavns Vestegn var lørdag på farvandsovervågning for Søværnet. Efter en vindblæst tur i Øresund med fartøjet MHV 802 CARINA, var de gået i havn for natten i Helsingør.

Klokken 21.38 blev fartøjet imidlertid ringet op af Nationalt Maritimt Overvågnings Center. De bad om straks at få sendt CARINAs hurtige gummibåd til undsætning i færgehavnen, hvor en person var faldet i vandet fra en færge.

”Vi fik gummibåden i vandet med tre gaster, heriblandt vores sygdomsbehandler, inden der var gået 10 minutter”, fortæller fartøjsfører Poul-Henning Matthiesen

Bjergede bevidstløs mand
Besætningen i Marinehjemmeværnets gummibåd var hurtigt fremme og kunne støtte både politi og beredskab med redningsindsatsen. Helsingør Kommunes Beredskab var ligeledes rykket ud med gummibåd og dykkere i havnen.

Deres indsatsleder, Allan Holst, fortæller til Helsingør Dagblad, at de fandt og bjergede den bevidstløse mand i vandet. Manden blev siden overgivet til sundhedsberedskabet, og politiet har søndag morgen oplyst til B.T., at han nu ligger på Rigshospitalet.

Ros til besætningen for deres hurtighed
Hele den effektive aktion var hurtigt overstået, og om bord på CARINA er man glade for, at man netop denne aften valgte at gå ind i Helsingør Havn.

”Vores gummibåd kom utroligt hurtigt i vandet, og de tre gaster bistod politi og beredskab, så godt de kunne. Det har jeg rost dem for”, understreger en tilfreds fartøjsfører.

Søndagen fortsatte med generel farvandsovervågning for besætningen om bord på CARINA.

Marinehjemmeværnet har 45 weekender om året to fartøjer på søen fra fredag til søndag, hvor de frivillige besætninger støtter Søværnets overvågning og tilstedeværelse i de danske farvande.

Læs mere

Helsingør Dagblad

BT


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring