Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

TV2 genudsender serien Aspiranterne

​I januar og februar genudsender TV2 reportageserien om optagelsesforløbet til Hjemmeværnets specialstyrke SSR.

04-01-2023

Over ni afsnit kan du se eller gense 45 aspiranters kamp for at komme igennem det krævende optagelsesforløb til Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni (SSR).

TV2 genudsender nemlig reportageserien om “Aspiranterne” fra mandag 2. januar og ni uger frem. 

SSR støtter blandt andet løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, herunder Forsvarets specialoperationsstyrker: Jægerkorpset og Frømandskorpset. Det stiller store krav til den enkelte soldat i SSR. Af 45 startende aspiranter er det kun en lille håndfuld, der bliver optaget.

Læs også: Specialstøtte til Forsvaret gennem i 60 år

Autentisk reportageserie viser ukendt side af Hjemmeværnet

Den autentiske serie fra 2012 er optaget af TV2 Nyhedernes erfarne reportage-team hen over fire måneder.

Alle deltagere i serien var frivillige soldater i Hjemmeværnet og gennemførte optagelsesforløbet som en del af deres tjeneste i Hjemmeværnet. 

Dokumentaren følger det faktiske forløb, som det var sammensat tilbage i 2012. Essensen af optagelsesforløbet til SSR anno 2023 er den samme, men enkelte øvelse og elementer i forløbet er justeret. 

Læs også: SSR’s aktuelle optagelseskrav​.

TV2-serien viser en side af Hjemmeværnet, som de færreste kender til, og det krævende optagelsesforløb med fokus på soldaternes militære færdigheder var for mange danskere en øjenåbner, i forhold til hvilke militære kapaciteter Hjemmeværnet råder over.

Genudsendelserne bliver vist fra mandag 2. januar kl. 22.25 på TV2’s hovedkanal. Første afsnit kan allerede nu ses på TV2 Play.

Fakta om SSR

  • SSR (Særlig Støtte og Rekognosceringskompagniet) er Hjemmeværnets nationale specialstyrke, som bl.a. skal kunne støtte løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaver, og herunder kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker, med stabspersonel og patruljer til indhentning af informationer under vanskelige taktiske forhold.
  • Enheden består af frivillige soldater fra Hjemmeværnet, der er særligt udvalgt, uddannet og udrustet. Både optagelsesforløbet og den videre uddannelse stiller store krav til den enkelte soldat.
  • SSR er operativt underlagt Landsdelsregion Øst, men kan som national enhed indsættes i hele landet. SSR er placeret i Høvelte, Sjælland (ØST) og i Brabrand, Jylland (VEST).

Læs mere om SSR: www.ssr.dk

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring