Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​En glad kompagnichef Jens Christian Andersen fra Læsø med Frivilligprisen.    

Kompagnichef fra Læsø hædret med Frivilligprisen

Det var en både stolt og glad kompagnichef Jens Christian Andersen, der i dag modtog forsvarsminister Morten Bødskovs Frivilligpris på Frederiksberg Slot for sit store engagement og indsats i Hjemmeværnet på Læsø.

29-04-2022

​​

Tekst og foto: Charlotte Baun Senholt 

Egentlig synes kaptajn Jens Christian Andersen bare, han passer sit arbejde som kompagnichef som alle de andre frivillige chefer i Hjemmeværnet. 

Så han blev virkelig overrasket og meget beæret, da han fik at vide, at netop han var indstillet til Forsvarsministerens Frivilligpris for 2021.

Men den 54-årige kompagnichef på Læsø har til fulde fortjent prisen, som han i dag fik overrakt af forsvarsminister Morten Bødskov på Frederiksberg Slot i flotte lokaler. Jens Christian Andersen er nemlig et strålende eksempel på, hvordan man som frivillig i samfundets beredskab i et øsamfund ofte skal agere helt selvstændigt. 

”Hjemmeværnet har alle dage haft en vigtig rolle i det danske samfund. Men særligt de sidste par år har Hjemmeværnet vist sig uvurderlig, når vores samfund er under pres. Under corona-pandemien har du således påtaget dig at fungeret som myndighedsrepræsentant til støtte for Fødevarestyrelsen og har selvstændigt gennemført besøg ved en minkfarm på Læsø,” understregede forsvarsministeren i sin tale til Jens. Han fortsatte med rosende ord: 

”Du har ikke været bange for at tage ansvar for de mange forskelligartede opgaver, der tilfalder beredskabet på Læsø til støtte for både forsvaret og samfundet. Du har en positiv  og ærlig tilgang til opgaverne og er enorm vellidt af både fastansatte og frivillige – diner kolleger fortæller, at du er et forbillede for øvrige kompagnichefer i Hjemmeværnet. Så stort tillykke med prisen og tak for din kæmpe indsats som frivillig – den er uvurderlig for vores samfund og er med til at skabe sammenhold og styrke sammenhængskraften i Danmark.”  


Jens forærede forsvarsministeren en pose med det berømte Læsø-salt. 

Jens Christian Andersen, der havde taget sin familie med til den store dag på slottet, var da også synligt glad efter prisoverrækkelsen: ”Jeg er meget stolt over at have modtaget en så fornem pris - det er et kæmpe skulderklap til Hjemmeværnet på Læsø, som jeg virkelig brænder for,” siger Jens Christian Andersen.

Allestedsnærværende chef
Jens Christian Andersen er hjemmeværnssoldat helt ud til fingerspidserne og har med mere end 30-års erfaring fra det frivillige forsvar opbygget en stor faglig viden, der kommer det lille øsamfund med cirka 1.800 indbyggere til gode.  

Han har et utrolig tæt samarbejde med øens landbetjent Peter Mortensen, som også var mødt op til prisoverrækkelsen, og kompagniet er altid klar til at hjælpe politiet ved eksempelvis færdselsuheld, eller hvis der sker en brand. Kompagniet har også flere gange bistået med at bevogte helikoptere fra det danske redningsberedskab, når disse er sikkerhedslandet på øen. 

​Og så er Jens garanten for at fastholde det frivillige forsvar på Læsø, som i øvrigt tæller en af de ældste soldater i Hjemmeværnet, nemlig den 92-årige Aksel Pedersen, der stadig er aktiv på skydebanen. 

”Som chef for et lille kompagni har jeg ofte flere kasketter på for at få det hele til at fungere. Men det gør jeg gerne. For Hjemmeværnet er simpelthen hjerteblod for mig, og jeg har fået så mange værdifulde kompetencer og oplevelser,” slutter Jens Christian Andersen efter dagen i København. 



Jens havde taget sin kone Anja og den yngste søn Christian med til prisoverrækkelsen.  
 


Prisen tildeles frivillige eller frivillige enheder i Redningsberedskabet og Hjemmeværnet en gang om året som en påskønnelse af deres store frivillige arbejde. Fra Redningsberedskabet gik Frivilligprisen 2021 til en gruppe frivillige instruktører fra netværket ”Unge i Beredskabet”.

FAKTA: Jens Christian Andersen:

Kaptajn Jens Christian Andersen har været frivillig soldat i Hjemmeværnet siden 1989 og har siden 2009 været kompagnichef for Hærhjemmeværnskompagni Læsø, som er blandt de ældste kompagnier i Hjemmeværnet
Jens Christian Andersen er 54 år og gift med Anja. De har tre sønner på 30, 27 og 11 år  
Civilt arbejder Jens Christian Andersen som byggemarkedsleder i XL-Byg på Læsø



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring