Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Kronprinsessen besøger MINUSMA bidraget i Mali

H.K.H Kronprinsessen har netop været på besøg i Mali hos de udsendte danske soldater under FN's fredsbevarende mission MINUSMA - herunder også de udsendte Hjemmeværnssoldater, som forestår bevogtningen af Camp Bifrost lejren.

27-10-2017

Af Diana Brandt Larsen

Formålet med besøget var dels at sætte fokus på kvinder og pigers rettigheder, især børneægteskaber, men også at besøge de udsendte danske soldater under FN’s fredsbevarende mission MINUSMA.

Som premierløjtnant i Hjemmeværnet galdt besøget ikke mindst de 12 hjemmeværnssoldater, som døgnet rundt bevogter lejren og sikrer adgang til Camp Bifrost, hvor danskerne bor.

H.K.H Kronprinsessen blev vist rundt i lejren og fik ved denne lejlighed hilst på hjemmeværnskollegaerne, som selv fik mulighed for at fortælle om hverdagen i lejren og som udsendt.

Hjemmeværnssoldaterne kommer fra hele landet og er ansat i Flyvevåbntets Eskadrille 660, under både forberedelsen til udsendelsen og selve udsendelsen. I anledning af det kongelige besøg havde MINUSMA også besøg af chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

Efter middag med alle soldater i lejren, sluttede kronprinsessen besøget af med en tale i coffeeHUBen.

Se videoen fra besøget her:

 Kronprinsesse Mary i Mali

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224