Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Landsøvelse 2016 bliver en øvelse for alle i Hjemmeværnet. Arkivfoto: Leif Dahl Christensen

Landsøvelse 2016 på tegnebrættet

​Den 17. november blev der afholdt et planlægningsmøde om den kommende Landsøvelse i 2016. Her blev de første rammer for øvelsen sat.

19-11-2015

Af Thilde Lejre

En stor øvelse for hele Hjemmeværnet, hvor alle værnsgrene er repræsenteret. Det er scenariet for Landsøvelsen 2016, som kommer til at foregå i Trekantsområdet fra 3.-5. juni 2016. Lørdag vil stå i øvelsernes tegn, mens der om søndagen vil være en samlet parade for alle deltagerne i Landsøvelsen.

Landsøvelsen 2016 vil indeholde uddannelse og øvelse i klassiske discipliner som førstehjælp, skydning, bevogtning og støtte til politiet. Det specielle ved øvelsen er, at en stor del af Hjemmeværnet vil være på øvelse samtidig. Derfor vil øvelsen også indebære et samarbejde på tværs af værnsgrene og give mulighed for at få indblik i dele af Hjemmeværnet, som man normalt ikke er involveret i.

En øvelse for alle

Landsøvelsen henvender sig til samtlige frivillige inden for alle værnsgrene, og derfor skal der også være udfordringer og et udbytte til alle typer af deltagere.

”Derfor er det vigtigt, at underafdelingerne kommer med input til, hvad deres frivillige har behov for at øve. Underafdelingens input til distrikterne er med til at sikre, at øvelsen rammer det rigtige uddannelsesniveau, så vi får så mange så muligt med, og alle får noget ud af øvelsen,” fortæller oberst Flemming Agerskov, chef for Totalforsvarsregion Fyn, Syd- og Sønderjylland, som er ansvarlig for planlægningen af Landsøvelsen 2016.

Det er desuden vigtigt, at underafdelingerne tager højde for Landsøvelsen i planlægningen af kommende aktiviteter, så flest muligt frivillige har mulighed for at deltage i øvelsen.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224