Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Det var en glad Leo Nielsen tv., der blev kåret som Årets Instruktør af Hjemmeværnsskolens chef, oberst Flemming Meinertz. Foto:Hjemmeværnsskolen 

Leo Nielsen løb med prisen som Årets Instruktør

​Hjemmeværnsskolens nye pris som Årets Instruktør gik til Leo Nielsen fra Nordjylland. Prisen er en anerkendelse at det kæmpe læringsarbejde, som han og de mange frivillige instruktører yder året rundt.

26-11-2021


Af Charlotte Baun Senholt

Det var en meget overrasket Leo Nielsen fra Nordjylland, der blev kåret som Årets Instruktør på Hjemmeværnsskolen blandt et skarpt felt på otte nominerede instruktører. Det fortjente skulderklap havde Leo Nielsen slet ikke set komme.

”Det var meget overvældende for mig at få den nye pris. Jeg er både beæret og stolt af den anerkendelse, der ligger i prisen,” fortæller den 57-årig Leo Nielsen, der har mere end 20 års erfaring som instruktør og samtidig er frivillig chef for staben ved Hærhjemmeværnsdistrikt Nordjylland.

Prisen er ny og vil fremover blive uddelt på Hjemmeværnsskolens årlige seminar for deres dygtige instruktørkorps som en anerkendelse af det store pædagogiske læringsarbejde, som de mange frivillige instruktører yder på skolens kurser. Indstillingerne til prisen gives af skolens uddannelsescentre. 

I motivationen for at vælge netop Leo Nielsen står der, at ”Leo er en god rollemodel både for sine kursister og for de øvrige lærere. Dertil kommer, at han er fagligt meget kompetent og har evnen til at fange alle typer kursister.”

Kompetencer bruges også på jobbet
Selv siger Leo, at han trives vældig godt med at være underviser og skabe relationer mellem mennesker i et trygt læringsmiljø. Så han er hooked på rollen som lærer. De mange erfaringer og kompetencer, han har høstet i Hjemmeværnet, har han tilmed også god gavn af i sit civile job, hvor han er it- og driftssupporter i det verdensomspændende sikkerhedsfirma, Securitas.

”Jeg bruger mine erhvervede kompetencer for eksempel i forhold til planlægning af opgaver. Jeg har har også fået større rutine i at stå foran en større forsamling. Så kompetencerne fra Hjemmeværnet har helt klart styrket mine kvalifikationer på jobbet,” siger Leo Nielsen, der ovenikøbet også får god opbakning fra sin arbejdsgiver til hans engagement i Hjemmeværnet.

”De kan godt se fordelen ved at give mig fri til mine undervisningsopgaver, fordi de også får noget ud af de kompetencer, jeg kommer tilbage med og tilfører firmaet. Det er en win-win situation,” siger Leo Nielsen.

Læs mere om prisen som Årets Instruktør

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring