Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Commander's Coin er netop blevet overrakt her. Af hensyn til deres sikkerhed er begge de involveredes efternavne udeladt i denne artikel. Det sker på baggrund af deres daglige tjeneste ved grænsekontrolenheden, der hører direkte under politiet.

Livsfarligt såret lastbilchauffør reddet af hjemmeværnssoldater

For to uger siden endte et voldsomt skænderi mellem to hviderussere på en sønderjysk tankstation med, at den ene blev stukket med en kniv ved hjertet. To hjemmeværnssoldater hædres nu for deres livreddende førstehjælp.

27-08-2021


Af Christine Dahl

De to soldater, der til daglig gør tjeneste ved grænsekontrolenheden, var kort forinden blevet færdige med deres vagt ved den dansk/tyske grænse, da de ved midnatstid på vejen hjem valgte at holde ind ved en tankstation i Padborg.

”Her hørte Niels og Lars et desperat råb om hjælp fra andre forbipasserende, der stod med den unge lastbilchauffør, som var ved at forbløde”, fortæller major Tobias Tesch, der er fungerende distriktschef ved Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland.

Massive blødninger
De to hjemmeværnssoldater gik straks i aktion, hvor den ene fik tilkaldt politi og ambulance, mens den anden forsøgte at bremse de massive blødninger.

Det er netop deres evne til ”ikke at kortslutte, som mange jo gør, når der sker noget uventet og meget dramatisk”, der har medført, at major Tobias Tesch i denne uge valgte at hædre dem med distriktchefens Commander’s Coin.

De to hjemmeværnssoldater blev meget glade for anerkendelsen, fortæller han.

Den sårede lastbilchauffør blev fløjet med helikopter til Odense Universitetshospital, og meldes uden for livsfare, mens hans landsmand er blevet varetægtsfængslet i 14 dage og sigtet for grov vold.

Læs mere om episoden hos TV2/Syd.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring