Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Foto af fragtskibet Duncan Island taget fra Marinehjemmeværnets fartøj MHV 802 CARINA. Foto: John Andersen​​

Marinehjemmeværnet deltager i kæmpe politiaktion mod narkosmuglere

27 personer – alle med udenlandsk nationalitet - blev lørdag anholdt og sigtet for indsmugling af et større parti narkotika. De fleste af dem befandt sig om bord på et containerskib i det sydlige Danmark.

17-02-2020
​​​​​​
​​
​Af Christine Dahl​ og Henrik E. Elborough  ​

 
Aktionen fandt sted i farvandet ud for det østlige Langeland, hvor Duncan Island, et fragtskib under bahamansk flag, aflæssede 100 kilo kokain ​til en mindre motorbåd, der blev ført af tre udenlandske mænd. 

 
Ifølge politiet skete dette ved, at det store containerskib først dumpede smuglergodset i havet. Pallerne blev så efterfølgende samlet op af et mindre fartøj, og derpå fragtet videre til Langeland. Her kunne politiet anholde ​de tre ombordværende, mens fragtskibet sejlede videre. 

 
Syd for Gedser blev containerskibet forsøgt opbragt af politiet, der var om bord på en lodsbåd, men i første omgang uden held.

 
Professionelle narkosmuglere
Marinehjemmeværnets fartøj, MHV 802 CARINA, der var på øvelse ved Møn, blev tilkaldt sammen med et af Søværnets skibe.
 
”Da man fra containerskibet opdagede de to gråmalede skibe fra Marinehjemmeværnet og Søværnet foran sig, blev de mere samarbejdsvillige og lod politiet komme om bord på skibet,” fortæller løjtnant Poul Henning Matthiesen, der var fartøjsfører på CARINA.

 
D​et var en meget tilfreds politiinspektør, der kunne gøre status efter aktionen.

 
”Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked. Det er vist ikke for meget at sige, at det har været en god dag i dag," konstaterede politiinspektør Dannie Rise, der er centerchef for Center for speciel efterforskning.

 
​​De i alt 27 smuglere blev i går fremstillet i et grundlovsforhør i København​s Byret. De er nu sigtet for indsmugling af 100 kilo kokain og er desuden blevet varetægsfængslet.​
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224