Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Michigan National Guard på besøg i Vordingborg

Den 16. og 17. juni 2018 fik Vordingborg og Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, besøg af Michigan National Guard, som led i Hjemmeværnet og National Guards samarbejde på det uddannelsesmæssige område.

20-06-2018

Af Diana Brandt Larsen 

Chef for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly tog lørdag imod Chef for National Guard Michigan, generalmajor Gregory Vadnais samt Command Sergent Major Dale Clarmont og adjudant kaptajn Keith Lane, som alle havde taget den lange tur over atlanten for at udveksle erfaringer med det danske Hjemmeværn. 

Lørdag besøgte generalmajor Vadnais og generalmajor Garly Vordingborg Kaserne og her fik de to chefer mulighed for at drøfte det fremtidige samarbejde og udveksle erfaringer. 

Lørdagens program bød senere på besøg ved Uddannelsescenter Sjælland, som i weekenden gennemførte Lovpligtig Uddannelse, modul 3 (Bevogtningsdeling for Hærhjemmeværnet, Virksomhedshjemmeværnet og Flyverhjemmeværnet). Her var kursisterne på skydebanen på Kulsbjerg, og her talte de to generaler med en række af de frivillige på kurset om bl.a. motivation og baggrund for at være medlem af Hjemmeværnet. Generalmajor Vadnais fik samtidigt lejlighed til selv at prøve en af de skydninger, som de frivillige hjemmeværnssoldater skulle gennemføre.

Søndag bød på et besøg hos Hjemmeværnseskadrille 270 i Roskilde lufthavn, hvor de to generaler deltog i en briefing om Defenderens operative muligheder og om vores erfaringer med flyet. Det blev også til en flyvetur, hvor vores amerikanske gæster fik lejlighed til at se, hvordan videoudstyr mv. virker.

Chefen for Hjemmeværnet udtrykte stor tilfredshed med udbyttet af det amerikanske besøg og sender en tak til alle, der bidrog til planlægning og gennemførelse programmet, herunder også de frivillige der satte både ord og ansigt på netop frivilligheden, der er så central for os.



Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring