Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Tre generationer i uniform. Fra venstre er det Josefine Mattich, Svend-Erik Olsen og Mai Britt Mattich. 

Når Hjemmeværnet går i blodet

Så er det nye HJV magasin udkommet. Læs blandt andet om familien Olsen/Mattich fra Haderslev, som gennem tre generationer frivilligt har stillet op i uniform for Hjemmeværnet. 

21-05-2019

 

Af Charlotte Baun Senholt

Hjemmeværnet er i bogstavelige forstand gået i blodet på familien Olsen/Mattich fra Haderslev. Den 72-årige Svend-Erik Olsen, hans datter Maj Britt Mattich og barnebarnet Josefine Mattich har nemlig alle valgt at gøre en indsats i Hjemmeværnet inden for hver deres område.

I mere end 35 år har Svend-Erik været aktiv i Marinehjemmeværnet, mens både Mai Britt og Josefine begge er aktive i det samme grønne kompagni i Haderslev. Og det er et valg, de ikke har fortrudt.  

”Rigtig meget af det, man lærer i Hjemmeværnet kan bruges andre steder, både i Forsvaret, på ens arbejde og i familielivet. Det gælder eksempelvis viden om førstehjælp, ledelse, det at tage ansvar for sig selv og andre og at lære egne grænser at kende,” siger Josefine Mattich, der er 22 år. 

Læs hele portrættet af familien Olsen/Mattich i onlineudgaven af HJV magasinet 1/2019.

I det nye HJV magasin kan du også læse:

Et interview med den 19-årige Julius Ludvigsen fra Fyn, der hurtigt kom ud at sejle, da han meldte sig ind i flotille 244 Svendborg, som har taget godt imod ham. 

Et længere portræt af den unge kompagnichef Lotte Klærke fra Aarhus og få hendes syn på ledelse. Kompagniet, hun er tovholder for, er i klar fremgang.  

Historien om, hvordan det er lykkedes den nordvestjyske eskadrille Limfjorden at puste nyt liv i eskadrillen, der for to år siden faktisk var lukningstruet. 

 

Det nye magasin findes også i pdf-udgave. Find det her

Hvis du ikke har modtaget HJV magasinet, så send en mail til os på adressen:

hjv-magasinet@hjv.dk

 

 

 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224