Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Arkivfoto.

Netværk i vækst


Hjemmeværnskommandoens Samtænkningssektion står bag udviklingen af en række netværk inden for cyber, energi, sundhed, transport og vand.

12-06-2019

​​

Af ​Hjemmeværnskommandoen

Netværkene har den seneste tid med stor succes haft fokus på nationale opgaver og er inde i en positiv vækst. Netværkene tilbyder personer med en militær grunduddannelse og relevante kompetencer inden for det enkelte netværks branche at dele deres viden og kompetencer.

Netværkene bidrager på den måde til opbygningen af modstandsdygtighed blandt samfundsvigtige virksomheder. 

Stor værdi 
Cybernetværket, som blev omtalt i HJV magasinet 3/2018, har således nu en medlemsskare på omkring 50 personer. Medlemmerne vurderer, at tilliden i cybernetværket styrker muligheden for at dele viden og dermed imødegå trusler på cyberområdet.

Et af medlemmerne af cybernetværket, Keld Ole Nielsen, der er seniorrådgiver inden for Risk og Security i Danmarks Nationalbank, siger: 
”Som fagperson er det et meget værdifuldt netværk. Der er mange spændende drøftelser, jeg kan trække med hjem og bruge i igangværende arbejde i min egen organisation.” 
    
Også vandnetværket har fået vind i sejlene. Netværksbrancheofficer, premierløjtnant af reserven Benny Nybroe, har siden efteråret 2018 formået at samle størstedelen af brancheorganisationerne inden for vand, spildevand og fjernvarme i netværket. Benny Nybroe vurderer, at den store succes skyldes den unikke mulighed for at koordinere og vidensdele bredt om beredskab både i og på tværs af sektoren.  Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224