Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Alle pladser besat til årets Nijmegen

Ømme fødder, folkefest og over 160 kilometers march – det er, hvad den fire dage lange march "De 4 daagse" byder på i og omkring den hollandske by Nijmegen i midten af juli. Alle årets 460 danske pladser i Dansk Nijmegenkontingent er netop blevet besat.

24-03-2018

Af Nicoline Viola Hoeg

”Det er noget, der skal opleves. Det er en tilstand, der skal opleves. Jeg har prøvet mange andre store sportsbegivenheder, men det her - det er mit livs oplevelse”

Det, Bjarne Basballe fra Hjemmeværnskompagni Helsingør taler om, handler hverken om fodbold, håndbold eller en anden let genkendelig sportsgren. Hvad Bjarne taler om, er de fire dages march og mere end 160 km, der skal gås i marchen "De 4 daagse" i og omkring den hollandske by Nijmegen i midten af juli. Det er sjette år, Bjarne skal gå de mange kilometer, og han er derved en del af de 197 tilmeldte, der i år marcherer for Hjemmeværnet blandt 40.000 tilmeldte civile og militære fra 30 lande. 

Og de fire dage med mange tusind skridt, er bare helt specielt, fortæller Bjarne:

”Forestil dig 165 km med fest, farver og glæde og en hel by, der fester mens du går. Forestil dig det sammenhold, der er med folk, du har trænet med i snevejr, frostvejr og stormvejr. Man får sig en oplevelse for livet, får flyttet både personlige og fysiske grænser”. 

Alle pladser besat
Igen i år har opbakningen fra Danmark været stor, og alle 460 pladser til årets Nijmegen er netop lige blevet besat.

Og det er altså ikke uden grund fortæller marchleder, Benny Stensdal:

”March er jo en velkendt disciplin for soldater, og det har det været i mange århundrede. Så får man mulighed for at kunne bo i en lejr, hvor der er 6000 andre soldater. Det svarer jo lidt til, at man er på mission. Men ud over det, er der også det sociale i det. Det er en folkefest, hvor folk sidder på gaderne og klapper og hepper, når vi går forbi. Det skal opleves”

Ingen march uden træning
Hvis man gerne stadig vil have en plads til årets folkefest, så er der stadig håb. Hvis man tilmelder sig nu, kan man komme på venteliste, og håber, at der bliver en plads ledig. Dog er der én vigtig ting, man skal vide, hvis man skal have håb om at gennemføre den lange march, siger Bjarne Basballe:

”Nijmegen skal opleves, men man skal vide, at det kræver træning. Det er ikke noget med bare at melde sig til uden at træne op. Det skal man glemme alt om.” 

En udmelding, Benny Stensdal kan erklære sig enig i:

”Nogle er ødelagte efter marchen, men det kommer an på, hvor meget du har trænet. 
God træning er forudsætningen, hvis man vil have en positiv oplevelse, men så kommer du til gengæld i god fysisk træning både før og under marchen.”

Så hvis du skal gå marchen om små tre måneder, så er det ved at være på tide at komme i gang med træningen. 






Læs mere om Nijmegen på Nijmegen.dk eller på facebooksiden

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring