Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Torsten Schack Pedersen er ny Kommitteret for Hjemmeværnet

Medlem af Folketinget for Venstre, Torsten Schack Pedersen, er udpeget som ny Kommitteret for Hjemmeværnet per 1. marts 2023.
 

09-02-2023


Medlem af Folketinget for Venstre, Torsten Schack Pedersen, er udpeget som ny Kommitteret for Hjemmeværnet per 1. marts 2023.
 
”Torsten Schack Pedersen har solidt kendskab til både Hjemmeværnets og Forsvarets opgaver og udfordringer gennem bl.a. flere års arbejde som medlem af Folketingets Forsvarsudvalg. Han har gennem sit politiske virke været dybt engageret i at rekruttere og motivere til frivilligt arbejde. Med det trusselsbillede, vi står i nu, er Hjemmeværnets arbejde og kompetencer en hjørnesten i vores sikkerhedspolitik”, siger fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, glæder sig over, at Torsten Schack Pedersen er blevet valgt som ny kommitteret for Hjemmeværnet.  

”Jeg glæder mig over udpegningen af Torsten Schack Pedersen som kommitteret og ser frem til et tæt og frugtbart samarbejde i Hjemmeværnsledelsen. Sammen skal vi udvikle Hjemmeværnet inden for de rammer, der vil blive givet i det kommende forsvarsforlig og i øvrigt fortsætte den positive udvikling, Hjemmeværnet er inde i, hvor vi oplever stor efterspørgsel på vores indsats og kompetencer,” siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.

Den kommitterede udgør, sammen med chefen for Hjemmeværnet, hjemmeværnsledelsen, som over for forsvarsministeren er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke. Og har til opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet.
 
Den kommitterede for Hjemmeværnet leder derudover arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, ligesom den kommitterede er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring