Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Søren Espersen (DF) bliver fra 1. november kommitteret for Hjemmeværnet (Foto: Folketinget.dk)

Søren Espersen bliver ny kommitteret for Hjemmeværnet

Folketingsmedlem Søren Espersen bliver fra den 1. november kommitteret for Hjemmeværnet og overtager dermed posten fra Bjarne Laustsen

25-10-2017

Fra den 1. november sætter folketingsmedlem Søren Espersen (DF) sig i stolen som kommitteret for Hjemmeværnet og skal bestride posten i de kommende fire år.

Søren Espersen, der er 64 år og oprindelig uddannet journalist, har været medlem af Folketinget siden 2005. Søren Espersen er blandt andet formand for Udenrigspolitisk Nævn og medlem af Forsvarsudvalget, ligesom han blandt andet har været medlem af Forsvarskommissionen 2007-2009.

Søren Espersen skal med sin erfaring fra Folketinget og sin store viden om Forsvaret og Hjemmeværnet videreføre tidligere kommitteret Bjarne Laustsens (S) arbejde med at udbrede kendskabet til Hjemmeværnet i den danske befolkning og skabe folkelig opbakning til organisationen, som har ca. 45.000 frivillige og leverer omkring 2.6 mio. frivillige timer til Forsvaret og samfundet om året.

”Det glæder mig, at Søren Espersen er blevet valgt som ny kommitteret for Hjemmeværnet. Den kommitterede for Hjemmeværnet er en vigtig brobygger mellem den militære og civile verden, der bl.a. skal være med til at bevare den folkelige opbakning til Hjemmeværnet samt bidrage til arbejdet med rekruttering og fastholdelse af frivillige, som er helt afgørende for os. Den opgave er jeg sikker på, at Søren Espersen med sin store politiske erfaring og viden er den helt rette til at varetage. Jeg ser frem til et meget frugtbart samarbejde i Hjemmeværnsledelsen, hvor vi skal udvikle Hjemmeværnet inden for de rammer, der vil blive givet i det kommende forsvarsforlig og i øvrigt fortsætte den positive udvikling, Hjemmeværnet er inde i, hvor vi oplever stor efterspørgsel på vores kompetencer og nyder stor opbakning fra den danske befolkning,” siger Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly.


Fakta om den kommitterede for Hjemmeværnet

Den kommitterede for Hjemmeværnet udgør sammen med chefen for Hjemmeværnet Hjemmeværnsledelsen. Hjemmeværnsledelsen er ansvarlig for Hjemmeværnets samlede virke.
Den kommitterede for Hjemmeværnet leder arbejdet med at rekruttere frivillige til Hjemmeværnet, ligesom den kommitterede er ansvarlig for Hjemmeværnets informationsvirksomhed. 
Derudover er det den kommitteredes opgave at arbejde for et godt forhold mellem befolkningen og Hjemmeværnet. 


Læs Søren Espersens CV

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring