Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Chefsergent Jens Post får påsat det nye gradstegn af generalmajor Finn Winkler, Chef for Hjemmeværnet. Foto: kaptajn Daniel B. Christensen

Nyt gradstegn til myndighedsbefalingsmænd

​Hjemmeværnet har fået to nye myndighedsbefalingsmænd i den ansatte struktur. De pågældende chefsergenter skal være med til at hæve uddannelsesniveauet for de frivillige HJV-soldater, og tildeles nu et særligt gradstegn.

17-01-2017


Af Christine Dahl

Hjemmeværnets første myndighedsbefalingsmand, chefsergent Jens Post, tiltrådte i foråret 2016 ved Hjemmeværnskommandoen, og siden hen er chefsergent Peter Flade tiltrådt i samme funktion ved Hjemmeværnsskolen.

Myndighedsbefalingsmandssystemet er samtidig indført for nylig i Hæren og Flyvevåbnet, men er allerede kendt i andre NATO-lande, heriblandt USA og Storbritannien.

Det er planen, at begge landsdelsregioner samt Flyverhjemmeværnet i løbet af 2017 ligeledes skal have tilført en myndighedsbefalingsmand. Chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Finn Winkler, er glad for denne udvikling. Det gav han klart udtryk for i september 2016 på et seminar for hele befalingsmandskorpset:

”Hjemmeværnet og jeg har al mulig interesse i, at vi har det samme system, som Hæren og Flyvevåbnet har etableret. Dermed får Hjemmeværnet også de bedste befalingsmænd. Videre- og efteruddannelse og udvikling af færdighederne er nødvendig i hele tjenesten, hvis vi skal sikre gode frivillige soldater og enheder” sagde generalmajor Finn Winkler ved den lejlighed.

Chefsergent Peter Flade modtager sit nye gradstegn i løbet af denne uge. Det tildeles af skolechefen, oberst Jens Sund.

 Det nye værnsfælles gradstegn for myndighedsbefalingsmænd.
 

 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224