Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Pilotprojektet vil løbe frem mod 2023. Herefter skal der besluttes, om droner i fremtiden skal være en del af Hjemmeværnets kapaciteter. Foto: Kevin Sigvartsen

Nyt grej: Får Hjemmeværnet droner?

Et pilotprojekt med droner er nu gået i luften. Formålet er at afsøge, hvordan dronerne kan udvikle og udvide Hjemmeværnets muligheder i forhold til opgaveløsningen.

01-06-2022

En veludviklet dronekapacitet har i de senere år, og især i konflikten i Ukraine, vist sig at være uvurderlig på den moderne krigsskueplads. Muligheden for at kunne holde øje med modstanderen, afsøge store områder og skaffe præcise koordinater til planlægning af angreb giver helt nye muligheder og udfordringer, hvilket stiller nye, høje krav til soldaterne i felten.

I Hjemmeværnet er vi også med i droneudviklingen, og pilotprojektet Unmanned Aircraft Systems i Hjemmeværnet er i fuld gang. Her undersøger vi, hvordan droner i fremtiden kan indgå i Hjemmeværnets opgaveløsning fx i forbindelse med øvelser, bevogtning og eftersøgninger.

Testes først over land, senere over vand
Den første sending af droner er indkøbt og er allerede taget i brug flere steder i landet på testbasis. Planen er, at droner af mærket Autel skal testes over land af alle tre værn, og senere i projektet skal Marinehjemmeværnet også teste droner over vand.

Forsvaret har oprettet et Dronecenter i H.C. Andersens Lufthavn i Odense, hvor uddannelsen af alle koncernens droneførere skal foregå. Hjemmeværnet bliver nogle af de første til at gennemgå uddannelsen.

Læs meget mere om hvad dronerne egentlig kan, og om selve pilotprojektet, der løber indtil udgangen af 2023.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring