Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Flyverhjemmeværnseskadrille 274 Østjylland har færdiggjort et pilotprojekt, hvor man har spredt Hjemmeværnets grunduddannelse ud på flere weekender i stedet for at tage det hele i ét hug. Foto: Magnus Terp

Flyverhjemmeværnet afprøver pilotprojekt for Hjemmeværnets grunduddannelse

Flyverhjemmeværnseskadrille 274 Østjylland har færdiggjort et pilotprojekt, hvor man har spredt Hjemmeværnets grunduddannelse ud på flere weekender i stedet for at tage det hele i ét hug.

07-11-2022


A​f ​Magnus Terp  


Det kan for mange unge være svært at tage fri i længere tid for at gennemføre Hjemmeværnets obligatoriske grunduddannelse. Det kan derfor skræmme potentielle medlemmer væk, som bliver nødt til at vælge studie, arbejde eller børn fremfor at gennemføre uddannelsen. Derfor har Flyverhjemmeværnseskadrille 274 Østjylland været lead på et pilotprojekt, hvor grunduddannelsen er blevet rykket til weekenderne, hvor folk generelt har mere tid.  
 
Dette med stor succes mener kursusleder Henrik Baunsgaard: 
”Det er gået supergodt. Det, at det er blevet holdt i weekenderne, har også gjort, at vi ikke har haft de helt store frafald. Deltagerne har været glade for, at de ikke har skullet tilsidesætte deres familier eller arbejde, og at de allerede fra start af har vidst, hvilke weekender det var.” 

"Fedt med fleksibilitet"
Men det er ikke kun kursuslederen, som har været glad for den nye ordning. Charlotte er en af deltagerne i uddannelsen, og for hende har det betydet en stor del, at timerne har ligget i weekenden: 
”Det er 100 procent det fedeste. Til hverdag er jeg både tandklinikassistent, og i de weekender jeg ikke er her, arbejder jeg i en blomsterforretning, så det er fedt, man kan have den fleksibilitet med sit arbejde.” 

Hun mener, hun har fået meget ud af uddannelsen, og har været glad for at deltage. 

”Det har været superinspirerende og mega grænseoverskridende. Men instruktørerne er også enormt dygtige til at værne om, når folk har det lidt svært. Det har virkelig givet mig noget selvsikkerhed, og jeg ved jeg kan mere, end jeg kunne, da jeg kom første gang. Desuden har sammenholdet også bare været helt fantastisk.” 

Projektets fremtid 
Projektet er nu blevet afprøvet, og Hjemmeværnsskolen skal senere i november tage stilling til om projektet skal køre igen næste år. Det stopper dog ikke Henrik Baunsgaard fra allerede nu at se mod en fremtid med projektet: 

”Der er nogle ting vi skal være bedre til. Da undervisningen foregår over lang tid, glemmer deltagerne nogle gange ting fra tidligere. Derfor skal vi være bedre til at give dem opfriskninger på, hvad vi lavede sidst,” siger han.  

Hvis projektet bliver godkendt igen, håber kursuslederen også på at kunne invitere endnu flere underafdelinger til at sende personel ind. ​

 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring