Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Forsvarsminister Trine Bramsen. Foto: Forsvarsministeriet. 

Nytiltrådt forsvarsminister overværer nationale operationer


Forsvarsminister Trine Bramsen besøgte i weekenden flere af Forsvarets enheder og aflagde også et visit ved et af Marinehjemmeværnets fartøjer.

08-07-2019
​​​​​

Forsvarsminister Trine Bramsen gennemførte lørdag den 6. juli besøg ved flere af Forsvarets enheder, der til daglig er indsat i nationale operationer i beskyttelsen af dansk farvand og luftrum.

Fra Søværnets miljøskibe til overvågningen af Storebælt, redningshelikoptere, patruljeskibe og Marinehjemmeværnets fartøjer, heriblandt MHV92 HOLGER DANSKE, samt Flyvevåbnets F16, der kontrollerer det danske luftrum, identificerer og afviser fremmede fly. 

Udover at bakke de danske soldater op – ansatte såvel som frivillige – fik forsvarsministeren ved selvsyn et indblik i den nationale opgaveløsning. Alle uden undtagelse med det til fælles, at beredskabet er i døgndrift – også i sommerferien. 

”Vi taler om dybt dedikerede og dygtige mennesker, der passer på alle os andre, så vi kan være trygge i dagligdagen,” siger Trine Bramsen og fortsætter: ”Jeg er rigtig stolt over at være Danmarks nye forsvarsminister. Danmark er et helt fantastisk land, som vi skal passe rigtig godt på.”​

Læs mere om ministerens besøg - og se flere fotos ​- på Søværnets Facebook-side.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring