Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Optagelserne til ny reklamefilm imponerer de frivillige

Et professionelt filmhold og avanceret optageudstyr var i brug, da Hjemmeværnet optog ny reklamefilm. Amager Strandpark lagde kulisse til en scene, der viser de frivilliges støtte til samfundet i ekstreme vejrsituationer.

29-05-2018

Af Sara Amos Pedersen
Foto: Paul Skovbakke Hansen

“Det ser spændende ud, hvad er I ved at optage?” spørger tre unge drenge, da de går forbi indspilningerne til Hjemmeværnets nye reklamefilm. Filmsettet er stort. Forrest er tre kraner ved at blive gjort klar, så optagelserne kan begynde. Men kranerne er bare noget af det udstyr, der skal bruges, for at aftenens sidste scene kan komme i hus. Længere væk holder flere lastbiler med udstyr og en filmbus, der indeholder forplejning og toilet. Det store setup imponerer de frivillige, der har meldt sig til at være skuespillere i reklamefilmen.

“Det her er slet ikke, som jeg havde forventet. Det er meget større og meget mere professionelt sat op, end jeg havde troet. Jeg glæder mig meget til at se resultatet,” fortæller Frederik Boje Mortensen.

Han er frivillig i Hærhjemmeværnet. Frederik Boje Mortensen er ofte involveret i Hjemmeværnets hverveaktiviteter i Infanterikompagni København. Derfor sprang han til, da han fik muligheden for at medvirke i så stort et set up, som kulissen i Amager Strandpark udgør. 

“Jeg vil rigtig gerne have flere frivillige til Hjemmeværnet og mit eget kompagni. Derfor forsøger jeg at engagere mig så meget som muligt i hverveaktiviteterne. Jeg står til dagligt for vores brug af sociale medier, og senere på sommeren skal jeg medvirke i en paneldebat på Folkemødet, hvor Hjemmeværnet har en stand,” forklarer Frederik Boje Mortensen og fortsætter:

“Min medvirken i reklamefilmen er en rigtig god mulighed for at sætte mit præg på Hjemmeværnets fremtidige arbejde med at rekruttere nye frivillige. Det bliver sjovt at blive genkendt fra filmen. Jeg ser det som en god mulighed til at fortælle, hvorfor jeg er medlem i Hjemmeværnet”.


Kunstig regn
Han tager de camouflagemønstrede regnbukser ud over sin uniform. Skuespillerne skal pakkes godt ind, for aftenens anden scene foregår i regnvejr. Der er ikke en sky på himmelen over Amager Strandpark, men det forhindrer ikke filmholdet i at få scenen i kassen. De har nemlig medbragt deres eget udstyr til at skabe kunstigt regnvejr. 

“Jeg har glædet mig til at se, hvordan man producerer en lang reklamefilm. Det er fedt, at Hjemmeværnet har kapaciteterne til at lave en professionel reklamefilm. Jeg håber, at den kan være til at flere får øjnene op for de mange muligheder i Hjemmeværnet,” fortæller Thomas Tagesen.

Han er frivillige i Marinehjemmeværnsflotille 132 Horsens, og har taget køreturen fra Jylland for at medvirke i en række scener. Thomas Tagesen skal også filmes, når filmholdet et par dag senere rykker til Korsør for at optage en scene, der viser Marinehjemmeværnets opgaver. 

Men først skal scenen i det kunstige regnvejr optages. Filmholdet er klar, og indspilningslederen sætter skuespillerne i gang: “Vi går på optagelse. Ro omkring settet. Og kamera!” lyder instruksen, inden regnvejret vælter ud over skuespillerne. De står på en lang række og langer rutineret sandsække videre til hinanden. Sidste mand i rækken stabler sækkene i et midlertidigt dige. Sammen med resten af optagelserne kommer scenen til at vise, hvordan Hjemmeværnet altid stiller op, når Forsvaret, politiet eller samfundet har brug for støtte.


Filmen viser aktive frivillige
Inden optagelserne kunne gå i gang, er der lagt meget arbejde i filmprojektet. De frivillige har alle deltaget i en casting, hvor de fik taget billeder og blev udvalgt til de scener, som de skal medvirke i. For flere af de frivillige er det naturligt at melde sig, når Hjemmeværnet har brug for hjælp til at løse nye opgaver.

“Da jeg meldte mig til castingen, tænkte jeg, at det kunne være en sjov udfordring at prøve at se, om jeg gik videre. Det var en atypisk udfordring, som jeg godt ville prøve kræfter med,” fortæller Thomas Tagesen.

De frivillige, der er udvalgt til at medvirke i reklamefilmen, lægger alle mange timer som frivillig i Hjemmeværnet. Det er en af grundene til, at Kristine Hansen fra Flyverhjemmeværnet har meldt sig til filmoptagelserne.

“Jeg synes, at det er fedt, at det er aktive frivillige, der medvirker i filmen. Dem man ser i en reklamefilm for Hjemmeværnet, skal også være dem, man kan møde ude i virkeligheden,” fortæller hun.

Kristine Hansen er frivillige i security force delingen i Hjemmeværnseskadrille 223 Vanløse. Hun blev opfordret af sin eskadrillechef til at melde sig til castingen, fordi hun er en af de aktive i eskadrillen. Hun lægger mange timer i Flyverhjemmeværnets opgaver, men det er sjældent, at hun tilbringer en hel aften sammen med frivillige fra de andre værn.


 Seneste nyheder

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring