Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Her er Hjemmeværnet indsat ​sammen med politiet efter togulykken. Foto: Hjemmeværnskompagni Nyborg

Politi efter togulykke: "Vi skylder Hjemmeværnet den største tak og respekt."Hjemmeværnets kompetente indsats i timerne efter togulykken på Storebæltsbroen har nu affødt et særligt rosende læserbrev i Fyns Amtsavis. Det er skrevet af en fynsk politiassistent, der selv var indsat på ulykkesstedet.

09-01-2019

​​

Af Christine Dahl

”Mange forskellige korps var indsat, men jeg bemærkede særligt Hjemmeværnets folk”, skriver politiassistent René Haahr, og fortæller dernæst, at der ikke gik længe, før de første hjemmeværnssoldater meldte sig klar: 

”Frivillige, der smed, hvad de havde i hænderne for at kunne hjælpe. Uden det mindste brok løste de opgaver i susende vind og bidende kulde og gjorde det så længe, der var behov.”

Og, som politiassistenten understreger, var opgaveløsningen af en ganske høj kvalitet og til stor hjælp for selve redningsindsatsen, som akutlæger og polit​i stod for. Derfor lyder konklusionen ganske enkelt:

”De hjalp overalt og gjorde, at det øvrige beredskab kunne fokusere på deres fagopgaver.”

Du kan se hele læserbrevet her.


Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224