Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Rekordhøjt antal deltagere på sommerkursus

Flere hundrede hjemmeværnssoldater og deres familier var ved at sprænge rammerne i Nymindegablejren i sidste uge, hvor Hjemmeværnsskolen holdt sit stadigt mere populære sommerkursus.

09-07-2018

Af Christine Dahl

Hele 316 hjemmeværnssoldater havde ladet sig friste af kursuskataloget i år og valgt at bruge en uges ferie i Nymindegab. De blev ledsaget af godt firs familiemedlemmer og undervist af cirka et hundrede forskellige instruktører. Derudover var National Guard også inviteret til at deltage, og omkring 70 amerikanske soldater havde takket ja til at tage turen over Atlanten. Læg dertil seks soldater fra de baltiske lande, og det betyder, at Hjemmeværnsskolen nåede op på helt præcist 572 deltagere.

Som man kan læse i Jydske Vestkystens reportage - "Det kører i den grad for Hjemmeværnets sommerkursus"​ - er det sandsynligvis takket være et varieret program, at sommerkurset i de senere år har kunnet tiltrække så mange forskellige mennesker.

”Det er stort for os. Vi favner fra fire til firs år. Det er godt for forsvarsevnen og forsvarsviljen”, siger en begejstret skolechef, oberst Jens Sund, til avisen. Han har sammen med kursusleder Lars Hager målbevidst ændret indholdet på sommerkurset i de senere år; fra en enkel menu til en større buffet, hvor deltagerne selv kan vælge det, der interesserer dem.

Lær skydeteknik med Frømandskorpset
Der har været 19 forskellige kurser, hvor deltagerne har kunnet dygtiggøre sig i alt lige fra medier og IT-sikkerhed til mere militære emner som sløring og nærkampsskydning eller endda udvidet skydeteknik ved Frømandskorpset.

Hvor dagene er gået med undervisning og øvelser, har aftnerne været mere socialt betonede. 

Tirsdag aften deltog omkring 225 deltagere i Sommerløbet og onsdag aften var der Action Night med paint-ball og køreture i amfibiekøretøjer, og samme aften blev USA's uafhængighedsdag, d. 4. juli, fejret​ på behørig vis med burgere og amerikanske flag.Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224