Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Hos HVF200 MFP blev der taget imod de nye rekrutter med god afstand.

Rekruttering skal nytænkes under krisen

Hvordan får man gang i de nødvendige aktiviteter igen efter coronakrisen? Hos HVF200 MFP har man lagt hovedet i blød, og har nu fået sat gang i rekrutteringen igen.

08-06-2020

​​​

Soldaterne fra HVF200 MFP var lørdag morgen travlt beskæftiget. De havde rekrutteringsdag, og skulle i løbet af otte timer byde ni potentielle nye medlemmer velkommen. En opgave der ikke blev gjort nemmere af de forsamlingsrestriktioner, afstandskrav og hygiejnekrav coronakrisen har medført.

"Vi har virkelig vredet vores hjerner for at finde de mindst udsættende rekrutteringsmetoder," forklarede Kaptajnløjtnant Martin Jepsen, der er flotillechef for HVF200 MFP, "Med den plan, vi har lavet, skal folk være så lidt sammen som muligt. Vi får ni personer igennem i dag, og de kommer stort set ikke til at se hinanden."

HVF200 MFP er i dag en lille flotille, og derfor har det været vigtigt for dem, at få sat gang i rekrutteringen så hurtigt som muligt, nu når samfundet langsomt åbner op.

Kunne du tænke dig at blive medlem af Marinehjemmeværnet? Så læs mere her.

Artiklen fortsættes under billedet


 

God afstand er nøgleordet
Flotillens plan er som udgangspunkt simpel, men effektiv. De ni aspiranter er blevet delt op i hold af tre, der møder ind på forskellige tidspunkter mellem klokken 08:00 og 16:00. Hver aspirant skal på dagen igennem tre poster, hvor de med god afstand får et indblik i flotillens opgaver og udstyr. På den måde er aspiranterne sjældent sammen mere end et par minutter af gangen.

Når de har været igennem de forskellige poster, roterer det næste hold ind, og dem, der lige har været ude på posterne, får mulighed for at komme til samtale med flotillechefen. Det er en ny måde at gøre tingene på, men når man vil i gang med aktiviteter igen, bliver man nødt til at tænke ud af boksen.

"Vi har haft stort fokus på sikkerheden," siger Kaptajnløjtnant Martin Jepsen, "blandt andet er vi begyndt at bruge honnør som hilsen igen, så vi undgår at give hånd – og på den måde går vi tilbage til nogle af de gamle militære dyder." 


​Huskeregler til rekruttering:

  • Hold afstand, når I mødes.
  • Husk at afspritte udstyr, når det har været i brug.
  • Vær så vidt muligt udenfor.
  • Undgå personkontakt.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring