Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

​Seks nye soldater slap gennem nåleøjet og er nu en del af SSR. Foto: Nikolaj Grøn

SSR fylder 60 år og får seks nye soldater

Hjemmeværnets landsdækkende specialenhed har netop rundet et skarpt hjørne og har samtidig øget tilgangen med seks nye soldater – det højeste antal i mange år.

24-04-2019

Af Charlotte Baun Senholt

I mere end et halvt århundrede har Forsvaret kunnet trække på Hjemmeværnets landsdækkende specialenhed med en særlig kapacitet inden for landbaseret rekognoscering. 60-års jubilæet blev markeret på den historiske dato 9. april, som altid har haft en særlig betydning for Hjemmeværnet, der er rundet af modstandsbevægelsen fra besættelsens tid.

For Hjemmeværnets Særlig Støtte og Rekognosceringskompagni har datoen også en anden betydning. Kompagniet kan således spore sit ophav tilbage til 1959, hvor man netop den 9. april oprettede de såkaldte ”Specielle Efterretningspatruljer (SEP)”, der havde til formål at lave fjernopklaring for Forsvaret, hvis Danmark blev mål for en militær invasion fra Warszawapagten.

Gennem alle årene har den røde tråd for specialenheden altid været at stræbe efter at levere troværdige informationer til brug for Forsvarets opgaveløsning.

”SSR skal blandt andet kunne støtte Forsvarets specialoperationsstyrker og løse opgaver nationalt såvel som internationalt. Det stiller store krav til den enkelte patruljesoldat i SSR, og det er langt fra alle, der har evnen og viljestyrken,” forklarer kaptajn Morten Rask, der er chef for SSR.

Derfor glæder chefen sig også særligt over, at SSR netop i jubilæumsåret har fået hele seks nye soldater ind fra både Jylland og Sjælland.

”Det er der god grund til at glæde sig over. For det er det højeste antal nye patruljesoldater til SSR i mange år,” siger Morten Rask.

Læs også artiklen "SSR markerer 60 års jubilæum"

Læs mere om SSR

Fakta om SSR

• SSR er Hjemmeværnets nationale specialenhed inden for rekognoscering og patruljetjeneste og er placeret på Høvelte Kaserne og ved Århus.

• Enheden træner løbende på at kunne støtte løsningen af Forsvarets nationale og internationale opgaveløsning, herunder støtte til Forsvarets specialoperationsstyrker med patruljer og stabspersonel blandt andet på Øvelse Night Hawk.

• Soldater fra SSR har siden 2006 løbende været afgivet til støtte for løsning af Forsvaret internationale opgaver i blandt andet Irak og Afghanistan. I 2006 var SSR-soldater de første frivillige soldater fra Hjemmeværnet, der blev anvendt til løsningen af Forsvarets internationale opgave i Irak, hvor de indgik i en krævende protection team mission. 


 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224