Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

På billedet ses danske hjemmeværnssoldater i en tidligere patruljeøvelse i Letland. Arkivfoto

Samarbejde med Baltikum kommer de frivillige til gode

Tidligere på foråret havde Hjemmeværnskommandoen besøg fra Estland, Letland og Litauen, hvilket ikke blot var et diplomatisk besøg. Hjemmeværnet får nemlig masser brugbart ud af besøget – også aktiviteter, der vil strække sig så langt som år 2022.

30-05-2018
Af Nicoline Viola Hoeg

Flere dages erfaringsudveksling og planlægning. Det var, hvad der var på programmet, da re-præsentanter fra Estland, Letland og Litauen kom til Danmark for omtrent en måned siden. Og som frivillig i det danske Hjemmeværn er der en masse at glæde sig over ved samarbejdet. Det fortæller Christina Halvgaard fuldmægtig i Hjemmeværnskommandoens Center for Stabilise-ringsindsatser.

”Hjemmeværnet har i det nye forlig fået tildelt opgaven om host nation support, og her har vi en oplagt mulighed for at øve os i den nye rolle, fx på øvelse Green Phoenix her i Danmark til september, hvor soldater fra alle tre baltiske lande deltager.”


På møderne blev der planlagt aktiviteter i 2019-2022, hvor frivillige bl.a. har mulighed for at deltage i en patruljeøvelse i Estland i 2019 og en stor mobiliseringsøvelse i 2022 med mulighed for at øve bevogtning, som er en af Hjemmeværnets kerneopgaver.

Og som en ekstra bonus fortæller Christina Havgaard, at samarbejdet også har en væsentlig signalværdi over for omverdenen:

”Det er en klar måde at vise, at vi i Hjemmeværnet selvfølgelig er klar over det øgede fokus østpå og at vi er klar til at støtte op, hvor vi kan.”

Hjemmeværnet deltager bl.a. i øvelse Saber Strike i juni 2018 med en deling, som det danske enhanched Forward Presence (EFP) bidrag også deltager i.

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224 - Tilgængelighedserklæring