Ignorer kommandoer på båndet
Gå til hovedindhold
Topbanner

Nyhed

Skovbrande i Sverige

Lige nu er der ikke aktuelle planer om sende soldater fra det danske Hjemmeværn til Sverige for at støtte ved slukning af skovbrandene.

24-07-2018
Sverige er i øjeblikket ramt af mange skovbrande, og flere af dem er svære at få kontrol med. Det bekymrer naturligvis os alle, og derfor har engagerede frivillige også henvendt sig til Hjemmeværnskommandoen og spurgt, om det danske Hjemmeværn eventuelt kan og skal støtte.
 
Det korte svar er, at det kan det danske Hjemmeværn naturligvis, hvis det, som vi kan støtte med, efterspørges. Situationen er imidlertid den, at det svenske Hjemmeværn er indsat og indtil videre selv har kunnet løse opgaven.
 
Det danske beredskab har til gengæld igennem en periode støttet det svenske beredskab med bl.a. uddannede brandmænd. Den danske støtte til at slukke skovbrandene i Sverige koordineres af Beredskabsstyrelsen, der er den sektoransvarlige myndighed. Beredskabsstyrelsen vil rette henvendelse til Hjemmeværnet, hvis de får brug for vores støtte. Så lige nu er der ikke aktuelle planer om sætte det danske Hjemmeværn ind som støtte i Sverige.
 

Hjemmeværnskommandoen - Vordingborg Kaserne - Sankelmarksvej 26 - 4760 Vordingborg - Telefon: +45 7282 0000 - E-mail: hjk@hjv.dk - EAN:5798000201224